14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye serinlemeye başlıyor! Meteoroloji yeni rapor yayımladı

Türkiye serinlemeye başlıyor! Meteoroloji yeni rapor yayımladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni bir hava durumu raporu yayımlayarak önemli uyarılarda bulundu. Türkiye serinlemeye başlıyor! Ülke genelinde sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye serinlemeye başlıyor! Meteoroloji yeni rapor yayımladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu raporunu açıkladı. Yayımlanan haritada birçok il için sağanak yağış, rüzgar ve gök gürültülü sağanak uyarıları bulunuyor. MGM, vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını tavsiye etti. İller arasında özellikle dikkat çeken uyarılar arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Adana gibi büyük şehirler bulunuyor. Bu iller için sağanak yağışın etkili olacağı ve ani sel, su baskını gibi olumsuz durumların yaşanabileceği belirtiliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Trakya'nın batısı, Ege'nin güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevreleri, (Eskişehir dışında) İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Cumartesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Cumartesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Cumartesi rüzgarın Marmara'nın güneyinde ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
 

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra Trakya'nın batısının yer yer çok bulutlu, Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç, Edirne'nin güney kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

EDİRNE 21°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, güney kesimleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 23°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 21°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 23°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu, bölgenin güneydoğusunun yer yer çok bulutlu, Denizli ve Afyonkarahisar ile Uşak'ın doğu ve güney çevreleri ve Muğla'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Cumartesi Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR 16°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 25°C, 36°C
Az bulutlu

MANİSA 24°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 19°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile İskenderun Körfezi çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 26°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 27°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri bu akşam ve Cumartesi öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 25°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi zamanla çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 18°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Büyükataman'dan Arzu Erdem açıklaması: "Partimizle alakası yoktur"

MHP'li Büyükataman'dan Arzu Erdem açıklaması: "Partimizle alakası yoktur"