22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Türkiye turizmde tarihi rekor kırmak üzere

Türkiye turizmde tarihi rekor kırmak üzere

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, turizm sektöründe en canlı ve hareketli periyodun yaşandığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye turizmde tarihi rekor kırmak üzere

Dünyanın her yanından turist ağırlayan Türkiye'de turizm, bu seneyi hem gelir olarak hem de gelen turist sayısında yüzde 10'un üzerinde bir yükselişle bitirmeyi hedefliyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, turizm sektöründe en canlı ve hareketli periyodun yaşandığını belirtti.

Şu ana kadar gelen rakamların turizm sektörünü mutlu ettiğini söyleyen Ayık, "Tahminlerimize göre, bu sene ülkemiz yüzde 10'un üzerinde bir büyüme gerçekleştirecek, şu ana kadar gelen rakamlar bunu kanıtlar nitelikte. 2019 yılında da tarihi bir rekor kıracağız. 50 milyonun üzerindeki bir sayıyı ülkemiz genelinde göreceğiz." şeklinde konuştu.

Sadece turist sayısında değil ekonomik alanda da önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Ayık, kişi başı gelirlerde ve kişi başı konaklama rakamlarında da artış olduğunu söyledi.

Turizmdeki gelişmelerin ve yükselişin ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkıda bulunacağını vurgulayan Ayık, "Geçen dönem yaklaşık 30 milyar dolar olan turizm gelirlerimizde de bu sene yüzde 10'un üzerinde bir yükseliş bekliyoruz. Şu an turizm sektörünün en canlı ve en hareketli faaliyet alanı olduğu zamandayız. Turizm mensupları olarak ülke ekonomisine katkı yapmak bizim için gurur kaynağıdır, onur duyuyoruz." dedi.

Türkiye, 180 ülkeden misafir ağırlıyor

Türkiye'nin sahip olduğu ürün yapısı çerçevesinde her profilden misafir ağırlayabildiğini söyleyen Ayık, şöyle devam etti:

"Dünyada şu anda yeni bir eğilim var, insanlar farklı şeyleri deneyimlemek, tatmak ve yaşamak istiyor. Türkiye de bu çeşitliliğe, zenginliğe sahip. Ülkemizin her bölgesi turist ağırlayabilecek tesislere sahip, ürünlerini de yavaş yavaş ortaya çıkartıyor. Gelecek bizim açımızdan bakıldığında son derece parlak. En üst gelir grubundan insanları da, bütçeleri sınırlı turistlerimizi de ağırlayabiliriz. Ülkemizin her bölgesi ayrı bir destinasyon ürünü haline gelebilir. Ülkemizin her bölgesini turizm bölgesi, destinasyonu, ziyaret edilebilecek noktası haline getirebiliriz."

Türkiye'nin 180 ülkeden turist ağırladığını söyleyen Ayık, iki kaynak pazarı ise Rusya ile Almanya'nın oluşturduğunu belirtti. Ayık, son yıllarda İngiltere pazarında da ciddi bir hareketlilik yaşandığını vurguladı.

Avrupa'da da gelişmeye açık pazarlar olarak nitelendirdikleri Slovakya, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Balkanlar'daki diğer ülkelerin de önemli kaynak pazarlar haline geldiğini belirten Ayık, "Her biri küçük ülkeler, nüfusları çok fazla olmayabilir ama 20'den fazla ülke var burada, bu ülkelerin her birinden 200 bin, 300 bin ve 500 bin sayılarına ulaşmamız gayet mümkün, çok rahat. Şu anda çoğu pazar bu rakamları buldul ve bu rakamların üstüne gidiyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'nin terör aşkı bitmiyor! Utanç verici görüntü

ABD'nin terör aşkı bitmiyor! Utanç verici görüntü