20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türkiye'nin hamlesi bölgede dengeleri değiştirdi! Yenildiklerini kabul ettiler

Türkiye'nin hamlesi bölgede dengeleri değiştirdi! Yenildiklerini kabul ettiler

28 Mayıs sonrası Türkiye ile Mısır'ın normalleşmeyi hızlandırması Yunanistan'ı rahatsız etti. EastMed projesinin çökmesinden Miçotakis'i sorumlu tutan Yunan basını, Türkiye ile Mısır'ın yakınlaşmasını Yunanistan'ın aldığı bir yenilgi olarak niteledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin hamlesi bölgede dengeleri değiştirdi! Yenildiklerini kabul ettiler

28 Mayıs seçim zaferinin ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etmesi ve iki liderin karşılıklı büyükelçi atanması konusunda anlaşması Yunanistan'da büyük yankı buldu.

Türkiye ile Mısır arasındaki normalleşmeye geniş yer veren Yunan basını, Başbakan Miçotakis'i topa tuttu. İki ülke arasında yaşanan yakın ilişkinin sorumlusu Miçotakis gösterildi.

Ankara-Kahire ilişkilerinin düzelmesinin enerji sorunları nedeniyle ilgi odağı haline gelen Doğu Akdeniz'de yepyeni bir senaryoyu ortaya çıkardığından söz edildi.

Yunanistan'ın Batı'nın diktalarına körü körüne boyun eğdiği ifade edilirken Atina hükümetinin bölgesindeki değişimleri görmediği belirtildi.

TÜRKİYE'NİN HAMLESİ BÖLGEDE DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ! YENİLDİKLERİNİ KABUL ETTİLER

Yunanistan'ın müttefiklerin çıkarlarını bir yana, kendi çıkarlarını bile koruyamayacak şekilde sürekli yanlış hareketler yapan güvenilmez bir muhatap haline geldiği kaydedildi.

Mısır'ın 18 Şubat 2021'de 18 numaralı parselin bulunduğu bölgeyi, Türkiye'nin 13 Kasım 2019'da Birleşmiş Milletler'e bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak belirlemesine atıfta bulunan Yunan basını, olayı Yunanistan için tarihi bir fiyasko olarak nitelendirdi.

Doğu Akdeniz'deki gazın Avrupa'ya taşınmasını amaçlayıp Türkiye'yi baypas eden EastMed projesinin rafa kaldırılması sorumluluğunun Yunan hükümeti olduğu vurgulandı.

İtalyan enerji şirketi ENI'nin üst yöneticisi (CEO) Claudio Descalzi'nin EastMed'in Türkiye'siz asla olmayacağına yönelik açıklamalarına vurgu yapan Yunan basını, Atina'nın ülkenin çıkarlarını koruyamadığını yazdı.

Türkiye ile Mısır'ın yakınlaşmasının Yunanistan'ın yenilgisi olduğunu belirtilen haberde, "Kendi çıkarlarını bile koruyamayan bir ülke nasıl olur da büyük projelere, büyük işlere kalkışabilir. Mısır meselesine dönecek olursak, Kahire ile Ankara arasındaki tartışmasız bu kadar hızlı bir yaklaşım milli yenilgidir. Yunanistan-Mısır'ın tarihi derinliklerine dayanan ilişkilerine çok ciddi bir darbedir" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NATO üyeliği için Türkiye'nin taleplerinden biriydi! İsveç'te yeni terörle mücadele yasası yürürlükte

NATO üyeliği için Türkiye'nin taleplerinden biriydi! İsveç'te yeni terörle mücadele yasası yürürlükte