Türkgün Gündem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Ramazan Bayramı mesajı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Ramazan Bayramı mesajı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti;

Bayramlar kırgınlıkların son bulduğu, gönüllerin birleştiği, kardeşliğin perçinlendiği müstesna zamanlardır.

Ramazan ayında paylaştığımız sabrı ve bereketi, şimdi bayram sevinciyle taçlandırıyoruz.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter'den Ramazan Bayramı mesajı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter'den Ramazan Bayramı mesajı
Ramazan Bayramı'nın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum.

Bayramımız mübarek olsun.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Türk Dünyası Kazakistan Başbakanı Bektenov'dan TDT ülkeleri için sağlık zirvesi

Kazakistan Başbakanı Bektenov'dan TDT ülkeleri için sağlık zirvesi

Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin sağlık bakanları ile bir araya geldi.

Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin sağlık bakanları ile bir araya geldi.

KAYNAK: AA

Bektenov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen TDT 5. Sağlık Bakanları Toplantısı kapsamında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Kırgızistan Sağlık Bakanı Erkin Çeçeybayev, Özbekistan Sağlık Bakanı Asilbek Hudayarov’un yanı sıra Macaristan İçişleri Devlet Sekreteri Yardımcısı Judit Bidlo, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ve Dünya Sağlık Örgütü Bölge Direktörü Hans Kluge ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda, TDT ülkeleriyle sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, tecrübe paylaşımı, modern tıbbi teknolojilerin transferi gibi konular ele alındı.

Başbakan Bektenov, toplantıda yaptığı konuşmada, kardeş ülkelerin sağlık bakanlarını ve uzmanlarını ülkesinde görmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Bektenov, "Bizim halklarımızın kökleri bir, kültürel değerleri ortaktır. Liderlerimizin destekleriyle biz kendi aramızdaki etkileşimi genişleterek birlikte girişimleri hayata geçiriyoruz. Bizim sağlık sektöründeki işbirliğini geliştirmek için büyük potansiyelimiz var.” diye konuştu.

TDT 5. Sağlık Toplantısı kapsamında alınan kararların üye ülkelerde sağlık hizmetinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Bektenov, "Güçlerimizi birleştirmeden sağlık alanında küresel çağrılara karşı gelmek mümkün değildir. Dolayısıyla TDT ülkeleriyle bu alanda birlikte çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Bektenov, Kazakistan’ın sağlık sektöründe büyük projeleri hayata geçirdiğini anlatarak, geçen yıl sağlık sektörüne yapılan yatırımların yüzde 8,4 artarak yaklaşık 920 milyon dolara ulaştığını sözlerine ekledi.

Başbakan Bektenov, toplantı sonrası TDT üyesi ülkelerin sağlık bakanlarıyla aile fotoğrafı çektirdi. ​​​​​​​

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *