22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Üniversite tercihleri resmen başladı

Üniversite tercihleri resmen başladı

29 Temmuz’a kadar devam edecek olan üniversite tercihleri için resmi süreç bugün başladı. Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği tercihler, üniversiteye giden yolda son aşama. Tercihlerin açıklanmasının ardından ise, pek çok öğrenci hayalini kurduğu üniversiteye yerleşecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üniversite tercihleri resmen başladı

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Şimdi yeni bir heyecana neden olan tercih süreci resmen başladı.

Levent Uysal, adayların kendilerinin, yerleştirme sonucundan daha değerli olduğunu söylerken, tercih yaparken öğrencilerin, yaşadıkları yere uyumlu tercihlerde bulunmalarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

29 Temmuz’a kadar devam edecek olan üniversite tercihleri için resmi süreç bugün başladı. Milyonlarca üniversite adayının heyecanla beklediği tercihler, üniversiteye giden yolda son aşama. Tercihlerin açıklanmasının ardından ise, pek çok öğrenci hayalini kurduğu üniversiteye yerleşecek.

Öğrencilerin sonuçlardan aldığı sayısal değerlerin, asıl yeteneklerini yansıtmadığını ve umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini dile getiren Nişantaşı Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, üniversite adaylarının daha büyük potansiyel, çalışma azmi, öğrenme ve başarı arzusu taşıdığını bildiklerini söyledi. Uysal, bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve desteklemek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da aktardı.

Seçilen üniversitenin öğrenciler için yaşamlarında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Uysal, tercih yapacak adayın önce kendini tanıması gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kim olmak istediklerini, ne olmak istediğini ve hangi mesleği icra etmek istediğini, nelerden hoşlandığını üniversite adayının kendine sorması gerektiğinin de altını çizdi.

Üniversite tercihi yapmadan önce, tercihte bulunacakları üniversitelerin kampüslerini gezmelerini okulun tüm personeliyle, en alttan en üste kadar herkesle konuşmalarını ve pozitif enerji aldıkları üniversiteleri seçmelerini söyleyen Uysal, en az 5 yıllık süre orada o insanlarla iç içe yaşayacakları için, doğru tercihin önemini hatırlattı.

Uysal konuşmasında, öğrencilerin hayatları boyunca okudukları üniversitenin formasını taşıyacaklarını bu yüzden de şimdiden doğru kararlar vermek adım adım ilerlemek zorunda olduklarını da belirtti.

Uysal’a göre, öğrenciler, başarıya ulaşma tutkularını hiçbir zaman kaybetmemeliler ve üniversite seçerken iki şeye dikkat etmeliler. Bunlardan birincisi, mesleki gelişimlerini sağlayacak, gelişimlerindeki sektörün ona vereceği katma değeri, sektöre vereceği katma değeri doğru anlayacak paydaşları tanımalılar. İkincisi ise, kişisel gelişime önem vermeliler. Kişisel gelişim ve akademik gelişimin iç içe olduğu okulları tercih etmeliler.

Konuşmasında ailelere de tavsiyede bulunan Uysal, ebeveynlerin gençlere destek olması gerektiğini de hatırlattı. Gençlerin artık daha bilinçli olduğunu ve hangi meslekte, nasıl bir yol haritası çıkaracaklarını bildiğini söyledi. Ailelerin biraz daha sakin olması konusunda da tavsiyede bulunan Uysal, çocukların artık ebeveynlerinden daha araştırmacı olduğunun da altını çizdi. Ailelerin kendi yapamadıklarına çocuklarına yaptırmak için baskıda bulunduğuna dikkat çeken Uysal, ailelerin bunu yapmamaları gerektiğini, özellikle teknoloji çağında artık çocukların ailelerine yol gösterici konumunda olduğunu belirtti.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eljif Elmas'tan Fenerbahçe'ye veda

Eljif Elmas'tan Fenerbahçe'ye veda