20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yavaş salladı, Portakal çuvalladı

Yavaş salladı, Portakal çuvalladı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kovid-19 salgınından zarar görenlerin desteklenmesi ve bu süreçle ilgili belediyenin yapacağı çalışmalarda kullanılması amacıyla 100 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesine rağmen, verilmediğini savunan CHP'li Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yalanlarını bir bir yüzüne vurarak, tüm gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yavaş salladı, Portakal çuvalladı

FOX TV haber spikeri Fatih Portakal, Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş'ın yalanlarına; yaptığı yayınlarla destek vererek sansasyolel palarva haberlerine bir yenisini daha ekledi.
Fatih Portakal, canlı yayında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi esnafa 100 milyon TL destek kredisini AK Parti ve MHP'nin onaylamadığını söylerken, gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, Mansur Yavaş ve Fatih Portakal'a video yayınlayarak cevap verdi. Yalanlarını bir kez daha yüzlerine vurdu.

Daha öncede bir çok kez yalan haberlere imza atan Portakal, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP gruplarının esnafa 100 milyon TL'lik destek kredisini onaylamadığını iddia etti.


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan

Portakal'ın algı operasyonu Meclis üyesi Sinan Burhan tarafından kısa sürede ortaya çıkarıldı. Burhan sosyal medyada yaptığı paylaşımda, 'Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti ve MHP Grupları olarak Ankara Esnafına 100 milyon TL destek kredisini onayladık. Algı operasyonu çekme yalancı portakal.' ifadelerini kullandı.

ANKARALI ESNAFA 100 MİLYONLUK DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin geçen ay olağanüstü toplantı için Belediye Başkanlığına verdiği dilekçe kabul edilmişti. Bugün yapılan olağanüstü meclis toplantısında ise AK Parti ve MHP Grubunun oylarıyla esnafa 100 milyonluk destek talebi kabul edildi. Toplantıda ayrıca itfaiye alt yapısının eski olması, can ve mal kaybının önüne geçilememesi nedeniyle bu kuruma 50 milyonluk ilave bir kaynak verilmesi kararlaştırıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, "Ankaralıya her türlü yardım helal olsun" dedi. MHP ve AK Parti'nin oylarıyla CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ilıkan, "Temmuz ayında görüşülmek üzere ertelenen maddeye "red" verdiler dediniz yalan söylediniz.. Malzeme miktarının kredisini verdiğimiz karara "red" verdiler dediniz. İfira attınız. Siz böyle yapmaya devam edin. Allah Var Gam Yok!" diyeren Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a cevap verdi.

YAVAŞ'A 100 MİLYON LİRA BORÇALANMA YETKİSİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, Kovid-19 salgınından zarar görenlerin desteklenmesi amacıyla ve bu süreçle ilgili belediyenin yapacağı çalışmalarda kullanılması için Mansur Yavaş'a 100 milyon lira borçlanma yetkisi verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Salgınla mücadele kapsamında diğer belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepler karşılığında maske, dezenfektan, eldiven ve hijyen malzemesi yardımı yapılması, ilk mahalli idare seçimlerine kadar dini ve milli bayramlar ile üniversite ve liselere giriş sınavı günlerinde öğrenci, öğretmen ve velilerin EGO otobüsleri, raylı sistemler ve teleferik hattı ile toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılmaları da oy birliğiyle kabul edildi. Yavaş, 8 Temmuz'da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hafter'e ağır darbe! Stratejik bölge abluka altına alındı

Hafter'e ağır darbe! Stratejik bölge abluka altına alındı