18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Yenidoğan çetesi soruşturmasında flaş gelişme

Yenidoğan çetesi soruşturmasında flaş gelişme

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yenidoğan çetesi soruşturmasındaki son durumu açıkladı. Bakan Tunç, şimdiye kadar 47 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 22'sinin tutuklandığını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yenidoğan çetesi soruşturmasında flaş gelişme

Bakan Tunç, İstanbul’daki bazı özel hastanelerde yeni doğan bakım ünitelerinin kiralanması sonucunda insani ve uygun olmayan koşullardan dolayı bebek ölümlerinin yaşandığına dair CİMER’e yapılan başvurular ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarları üzerine 21 Mayıs 2023’te Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir soruşturma başlattığını açıkladı. Şu ana kadar 47 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 22’si tutuklandı.

16 Ekim 2024 tarihinde bu 47 şüpheli hakkında bir iddianame hazırlandı ve tutuklu olanlarla ilgili yargılama süreci devam ediyor.

Savcının tehdit edilmesi

Ayrıca, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli bir Cumhuriyet Savcısı’nın tehdit edilmesi üzerine de bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan 8 kişiden 5’i tutuklandı, 3’ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Bu soruşturma da titizlikle yürütülmeye devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler