21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Zillet korosunun yeni solistleri

Zillet korosunun yeni solistleri

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına, CHP ve HDP ile birlikte AK Parti’den koparak yeni bir oluşum içine giren Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ve bunların akıl hocaları Abdullah Gül de tepki gösterdi. Gül ve Davutoğlu’nun birlikte hareket ettikleri de belgelendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zillet korosunun yeni solistleri

KADİR YILDIZ / TÜRKGÜN

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine teröre yardım ve yataklık suçundan kayyum atanmasına, CHP ve HDP’nin yanı sıra AK Parti’den koparak yeni bir oluşum içine giren Ahmet Davutoğlu ve Babacan’ın akıl hocası Abdullah Gül de tepki gösterdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 14:03’te aynı anda tepki göstermesi yeni oluşum için birlikte hareket ettiklerini net olarak ortaya koydu. Bu tabloyla birlikte, Gül destekli Babacan’ın kuracağı parti ile Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin farklı olacağı tezinin taktikten ibaret olduğu anlaşıldı.

PKK’YI MEŞRULAŞTIRIYORLAR

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ayrı hareket ediyormuş gibi görünse de, Abdullah Gül birleştirici rol oynayarak yeni kurulacak partinin esas amacının zillet ittifakına eklemlenmesini sağlamak olduğu şimdiden belgelendi. 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Abdullah Gül’ün zillet ittifakının çatı adayı olacağı gündeme gelmişti. Abdullah Gül, “İttifaka dahil tüm siyasi partiler kabul etse olacaktı” diyerek, bu bilgiyi doğrulamıştı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olamadı, ancak AK Parti’den koparacağı isimlerle yeni kurulacak partinin zillet ittifakına eklemlenmesine ön ayak olduğu ortaya çıktı. Teröre yardım ve yataklığı “demokrasi” söylemi üzerinden aklamaya çalışan Gül ve Davutoğlu’nun bu çıkışının Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon öncesi olması, Türkiye’nin elini zayıflatmak isteyen güçlerin devreye girdiğini gösterdi. AYM’nin 1128 akademisyen hakkında verdiği “hak ihlali” kararına destek veren çevreler, şimdi de teröre yardım ve yataklık eden belediyelere kayyum atanmasını eleştirerek PKK’yı meşru göstermeye çalıştılar. Seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini ifade eden zillet ittifakı bileşenleri kayyum atanan belediyelerin kamu kaynaklarının PKK’ya aktarılmasına ise tepki göstermedi. Kayyum atamalarının hukuka uygun olduğunu ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız “Seçimle gelmek hiç kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. Hiçbir seçilmiş, kamu kaynaklarını teröre aktaramaz, terör örgütü kuramaz ve yönetemez, ihaleye fesat karıştıramaz. Türk devleti bu gibi meydan okumalara asla seyirci kalamaz.” yorumunda bulundu.

CHP, YİNE KAOSUN YANINDA YER ALDI

7 HAZİRAN seçimleri sonrası istikrarsızlık arzulayan çevrelerin PKK üzerinden hendekler yoluyla kaos arzulaması ve ardından gelen kayyum atamalarına yine CHP karşı çıkmış, milletvekillerini kayyum atanan bölgelere göndererek bildiri yayınlamıştı. CHP yine her zamanki gibi teröre can suyu veren tepkisini gösterdi ve Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyelerine kayyum atamalarına karşı çıktı. Türkiye’nin milli menfaatleri doğrultusunda ortak noktada buluşması gerekirken CHP yine gayrı milli bir tavır alarak teröre yardım ve yataklık eden belediyelerin koruculuğunu üstlendi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak “Millet iradesine ve sandığın namusuna saray darbesi yapıldı. Darbe dönemlerinde ne yapılmışsa bugün de o yapılmıştır. Görevden alma kararı hukuki değil siyasidir” dedi. CHP’li Mehmet Bekaroğlu ise “Bu kafa Kürt ve terör sorununu çözmez” diyerek Kürt kimliği ile terörü eşitleyen bir ifade kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Adana'da büyük hazırlık

MHP Adana'da büyük hazırlık