05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Zonguldak'ta kaçak işletilen 6 maden ocağı imha edildi

Zonguldak'ta kaçak işletilen 6 maden ocağı imha edildi

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren 6 maden ocağının ruhsatsız olarak işletildiği tespit edildi ve bu nedenle ocağın kapatılmasına karar verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zonguldak'ta kaçak işletilen 6 maden ocağı imha edildi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, ruhsatsız işletilen maden ocaklarına karşı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon düzenlendi. Hedeflenen operasyon kapsamında, söz konusu ocaklarda detaylı incelemeler gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 6 maden ocağında 4 vinç, 4 vagon, 105 metre ray ve 16 ton kömür ele geçirildi. Bu malzemelerin yasal prosedürlere göre değerlendirilmesi için gerekli işlemlere başlandı.

İmha Süreci TTK Ekiplerince Gerçekleştirildi

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından, ruhsatsız işletilen maden ocaklarının tamamen kapatılması ve faaliyetlerinin sonlandırılması için imha süreci başlatıldı. Bu süreçte, çevre ve doğa üzerinde oluşabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi amaçlandı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen vinç, vagon, ray ve kömür gibi malzemeler, maden ocaklarının orman sınırları içerisinde yer alması sebebiyle Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Bu malzemelerin doğru şekilde değerlendirilmesi ve atılması için gerekli tedbirler alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğretmenlik Mesleği Kanunu TBMM'de kabul edildi

Öğretmenlik Mesleği Kanunu TBMM'de kabul edildi