20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Cilde İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?

Cilde İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?

Cilde iyi gelen doğal yağlar sayesinde daha genç, parlak ve cilt sorunlarından uzak bir görünüşe kavuşabilirsiniz. Cilt sorunlarının önüne geçen yağlar, doğal olmaları nedeniyle kanserojen etkenlerden de uzaktırlar. Herkes için kullanımı uygun olması ile birlikte her yaş aralığında farklı etkilere sahiptirler.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cilde İyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Cilt sebum dengesinin korunmasını, nemli olmasını ve cilt kusurlarının çözülmesini sağlayan doğal yağlar, sağlık açısından önemli etkilere sahiptir.

Besleyici ve onarıcı etkenleri ile özellikle orta yaş ve üstü yaş grubuna hitap eden yağlar kısa sürede birkaç yaş gençleşmenize bile olanak sağlayabilmektedir. 

Yüz İçin En Faydalı Yağlar Hangileridir?

Cilt yağları genellikle her bölge için kullanılabilir. Ancak, kimi yağlar en iyi etkileri bölgesel olarak kullanıldığında gösterebilir. Yüz için faydalı yağlar sayesinde yüzünüzdeki cilt sorunlarının önüne geçebilir, kırışıklıklardan uzak durabilir ve cildinizi genç tutabilirsiniz.

Argan Yağı:

Doğal ve faydalı yağlar arasında ilk sırada yer alan Argan yağı içeriğindeki yüksek E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cildinizi besler. Nemlendirme etkisi sayesinde cildinizin daha parlak, genç görünmesine de etki eder.

Jojoba Yağı:

Simmondsia chinensis adındaki çalı bitkisinden elde edilen, ülkemizde yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan doğal yağ; sağladığı sebum etkisi sayesinde kolay emilim gerçekleştirir. Daha çok karma ve yağlı ciltler için uygun olan bu yağ cildin yağlanmasını da engeller.

Aknelerin oluşmasını azaltır veya engeller, nemlendirme etkisine sahiptir ve cildinizi dengeler.

Gül Yağı:

Vücuttaki ödemin azaltılmasına yardımcı olan Gül yağı, doğal olarak erişimi kolay olan yağ çeşitlerinden birisidir. Yüzde kullanılması durumunda şişkinliklerin önüne geçer ve antioksidan etkisi sağlar.

Kızarıklık, ciltteki pürüzler, şişkinlikler, eşit olmayan cilt tonları gibi sorunların çözülmesine yardımcı olur.

Cildi Gençleştiren Yağlar Hangileridir?

Yüz için faydalı yağlar listemizdeki yağlar başta olmak üzere cildi gençleştiren yağlar listemizdeki yağları kullanarak cildinizin daha genç görünmesini, kırışıklıklarından kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

Antioksidan açısından ve vitaminler açısından zengin olan yağlar, cildin elastiklik oranını arttırarak yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilmektedir.

Nar Çiçeği Yağı:

Omega 5 açısından zengin, güçlü antioksidanlar içerir. Cildi yeniler ve hücre üretimi başta olmak üzere kolajen üretimini arttırır. Kırışık yapıdaki ciltleri toparlayabilir.

Badem Yağı:

Yüksek E vitamini oranları ile öne çıkan Badem Yağı, asidik yapısı sayesinde cildi uyarır, besler ve nemlendirir. Cilt tonunu eşitlerken ince çizgilerin ve yaşlanma çizgilerinin belirginliğini azaltır.

Avokado Yağı:

Yüksek E vitamini içermesinin yanı sıra cilt onarımında etkili olan Oleik asit ile öne çıkar. Cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlarken esneklik yapısını da arttırır. Daha parlak, yaşlılık çizgilerinden uzak cilt elde etmeniz için önemli yağlardan sadece birisidir.

Gece Yatarken Hangi Yağlar Sürülmelidir?

Cildi gençleştiren yağlar özellikle gece uygulanması gereken yağlar listesine dahil edilebilir. Cildiniz, vücudunuzun dinlenmesi sırasında kendini yenilemeye daha açık bir hâl alır. Bu nedenle, yağ emilimleri daha kolay ve etkili olarak gerçekleşir.

Lavanta Yağı:

Ödem tutmayı engellemesi ile öne çıkan lavanta yağı, uygulandığı bölgeye göre uyku sorunlarının da önüne geçer. Antibakteriyel yapısı ile birlikte cildinizdeki bakteri oluşumunun da önüne geçer.

Sivilce, akne oluşumunda büyük rol oynarken cildinizin yatışmasını sağlar, gece boyunca onarım sağlar. Cildinizin daha genç görünmesini sağlar.

Kayısı Çekirdeği Yağı:

A ve E vitaminleri ile dikkat çeken bu doğal yağ modeli, hafif oluşu sayesinde neredeyse her cilt yapısı tarafından kolayca emilir.

Cildi nemlendirir, besler, vitamin desteği ile hücre yenilenmesini sağlar.

Çay Ağacı Yağı:

Mikro organizma karşıtı olan Çay Ağacı yağı cildinizde oluşabilecek olan gereksiz yaşam kolonilerinin önüne geçerek daha sağlıklı olmanızı sağlar. Ödem attırıcı özelliği sayesinde ciltteki şişkinliklerin de önüne geçer.

Akne, sivilce, ölü deri temizlenmesi gibi konularda yüksek oranda etki sağlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Solaryum Ne İşe Yarar?

Solaryum Ne İşe Yarar?