20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Güzellik Tırnak Kırılması Neden Olur?

Tırnak Kırılması Neden Olur?

Tırnak kırılması sebepleri sürekli tırnak sorunları yaşayan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Pek çok sebepten dolayı kırılabilme olanağı gösteren tırnaklar aynı zamanda bazı kan değerlerinizin de bozulduğunun habercisi olabilmektedir. Çeşitli vitamin ve mineral eksikliklerinden de tırnak sorunları ortaya çıkabilmektedir.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tırnak Kırılması Neden Olur?
KAYNAK: Haber Merkezi

Bu sebepten dolayı tırnak kırılmasını önleme yolları nedir diye araştırma yapıyor ve tırnak kırılması sebepleri nelerdir diye merak ediyorsanız yazımızın devamına göz atarak hemen siz de tırnak bakımlarınızı doğru bir şekilde yapabilir ve kırılmaların önüne geçebilirsiniz.

Tırnak Kırılmasının Başlıca Sebepleri Nelerdir? 

Tırnak kırılması sebepleri bazen sadece kullandığınız oje markalarından ya da asetonlardan olabileceği gibi vitamin ve mineral değerlerinizin düştüğünün de habercisi olabilmektedir. Bunların yanı sıra sağlıklı bir tırnakta çatlama, soyulma, çukur ve oluk görüntüleri olmayacağı için ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olarak görülebilmektedir. 

Genellikle sağlıksız beslenme kan değerlerinizde ani değişikliklere neden olduğundan dolayı tırnaklarda sorunlar gözlemlenmektedir. Yeterli su tüketiminin olmaması dış etkenlere tırnağın devamlı maruz bırakılması ve nemli ortamlarda tutulması tırnak yapısında bozulmalara da neden olmaktadır. 

Keratin ciltte, saçta ve tırnaklarda bulunan sertleşmiş protein türü olarak bilinmektedir. Keratin seviyesinin azalması tırnaklarda kırılmalara ve soyulmalara neden olmaktadır. Bunun yanı sıra şu durumlar da tırnak sorunları yaşamanıza neden olmaktadır. 

•    Raynaud sendromu
•    Beslenme yetersizliği
•    Hidrasyon 
•    Biotin, kalsiyum, folik asit, C vitamini ve omega-3 eksikliği 
•    Kanser tedavisi
•    Suya ve neme maruz kalma
•    Protein eksikliği 
•    Sedef hastalığı
•    Yanlış tırnak bakımı
•    Tiroit
•    Mantar enfeksiyonları
•    B grubu vitamin eksiklikleri
•    Oksijen yetersizliği
•    Yaşlanma 
•    Takma tırnak kullanımı
•    Uzun sureli oje kullanımı ve aseton kullanımı

Tırnak Kırılmasına Hangi Vitamin Eksiklikleri Neden Olur? 

Tırnak kırılması sebepleri kadar merak edilen bir diğer soru da hangi vitamin eksikliğinin bu duruma neden olduğudur. Tırnakların güçlü bir halde kalmasına yardımcı olan birden fazla vitamin türü olsa da genellikle B grubu vitaminlerinin eksik olması tırnak yapısında bozulmalara neden olmaktadır. Keratin seviyesinin eksik olması ve tırnağın yeteri kadar oksijen alamaması da kırılmalara neden olan başlıca sebepler arasında yer almaktadır. 

Vitamin seviyelerinizi güçlendirdikten sonra tırnak ürünlerinizin içeriğinde E vitaminin olmasına da özen göstermeniz kırılma gibi durumlarla karşılaşmanızın önüne geçecektir. Aynı zamanda selenyum ve çinko tırnağı koruyan vitaminler arasında görüldüğünden dolayı da kullanmanız tavsiye edilmektedir. 

Özellikle aşırı tırnak kırılması sorunu yaşıyorsanız biotin, demir, kalsiyum ve çinko değerlerinizi ölçtürmenizi tavsiye ederiz. Hekimlerin önereceği takviye gıdalar sayesinde tırnak kırılmalarınızın önüne hızla geçerek bakımlı ellere sahip olabilirsiniz. Ayrıca tırnak bakım ürünleri de kullanarak tırnak yapınızın güçlenmesine olanak sunabilir ve tırnak yataklarınızı koruma altına alabilirsiniz. 

Tırnak Kırılmasını Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Tırnak kırılmasını araştıran insanlar ayrıca tırnak kırılmasını önleme yolları nedir sorusunun da cevabını merak etmektedir. Öncelikle vitamin değerlerinizin yüksek olmasına ve sağlıklı beslenmeye özen göstermeniz gerekmektedir. Anlık şok diyetlerden uzak durmanız da vitamin değerlerinizin bozulmasını önleyecek böylece tırnak problemleri ile uğraşmanızı engelleyecektir. 
Oje ve aseton kullanımınızı azaltarak ya da içeriği tırnağa zarar vermeyen ürünler kullanarak da bu sorunun önüne kolaylıkla geçebilirsiniz. Siz de tırnak kırılması sebepleri hakkında size önerdiğimiz ipuçlarına dikkat eder ve vitamin değerlerinizi korursanız bu tip sorunlardan kurtulur ve sağlıklı bir tırnak yapısına sahip olabilirsiniz. Ancak mutlaka her tırnak kırılmasının sağlık sebebiyle olmayacağını bazen kullandığınız ürünlerinde tırnak yapısında bozulmalara neden olabileceğini unutmadan hareket etmenizi ve tırnaklarınızı fazla neme maruz bırakmamaya dikkat etmenizi öneririz.

Tırnak kırılması acısı genellikle ani ve keskin olabilir, ancak kısa sürede geçer. Kırılmanın ardından tırnağın temiz ve kuru tutulması önemlidir. Enfeksiyon riskini azaltmak için bölgeyi temizleyin ve antiseptik bir krem uygulayın. Tırnağın iyileşmesi sırasında, zarar görmüş bölgeyi korumak için bir bant veya tırnak koruyucu kullanabilirsiniz. Ayrıca, düzenli olarak tırnaklarınızı nemlendirmek ve tırnak güçlendirici ürünler kullanmak, gelecekteki kırılmaları önlemeye yardımcı olabilir.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nasıl Makyöz Olunur?

Nasıl Makyöz Olunur?