22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün İlanlar Başkent Üniversitesi 20 akademik personel alıyor

Başkent Üniversitesi 20 akademik personel alıyor

Başkent Üniversitesi 20 akademik personel alacak. Son başvuru tarihi ise; 29 Kasım 2021 olarak duyuruldu.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkent Üniversitesi 20 akademik personel alıyor

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Başkent Üniversitesi 20 akademik personel alıyor. Son başvuru tarihi 29 Kasım 2021 olarak duyurulan ilanda yer alan bilgiler ise şu şekilde;

Başkent Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ, ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ALIM İLANI ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARI:

*  Yükseköğretim   Kurumlarında   Yabancı   Dil   Öğretimi   ve   Yabancı   Dille   Öğretim Yapılmasında  Uyulacak  Esaslara  İlişkin  Yönetmeliğinin  8.  maddesinin  7.  bendinde  belirtilen şartlardan birine sahip olmak.

ÖĞRETİM ÜYELİĞİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR:

Son  Başvuru  Tarihi:  
Son  başvuru  tarihi  29  Kasım  2021  Pazartesi  günü  saat  17:00’dır.
Süresi içinde yapılmayan başvurularla, eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, “2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltme  ve  Atanma  Yönetmeliği’nin  ilgili  maddelerine  ve  “Başkent  Üniversitesi  Öğretim Üyesi    Atama    ve    Yükseltme    Yönergesi”nde    (https://www.baskent.edu.tr/belgeler/mevzuat/ yonerge/oatama_yong_260319.pdf) belirtilen kriterlerine uygun öğretim üyesi alınacaktır.

BAŞVURULARDA ARANACAK KOŞULLAR:

PROFESÖRLER:

Profesörlük  kadrolarına  başvuracak  adayların;  başvurdukları  birim  ve  anabilim  dalını belirten  dilekçelerine  1  (bir)  adet  fotoğraf  ile  birlikte  elektronik  ortamda  USB  Bellek içinde hazırlanan   6   (altı)   adet   elektronik   dosya   ile   (nüfus   cüzdanı   örneği,   diplomaların   onaylı fotokopileri,  onaylı  doçentlik  belgesi,  YÖK  formatında  hazırlanmış veya YÖKSİS’den  alınan özgeçmiş (fotoğraflı), başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlar), ilgili Fakülte Dekanlığı/MYO/YO Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir. Elektronik  dosyada  aday  tarafından  doldurularak detaylı  puanlandırılmış  Başkent  Üniversitesi Öğretim  Üyeliğine  Atama  ve  Yükseltme Ölçütleri  İçin  Puanlama  Çizelgesi  ve  bu  puanlamada kullanılan her türlü ölçüt için kanıt oluşturacak belgeler yer almalıdır. %100 İngilizce programlara başvurularda  Yükseköğretim Kurulu  tarafından  kabul  edilen  merkezi  yabancı  dil  sınavından (YDS)  en  az  85  puan veya eşdeğerliği  ÖSYM  tarafından  kabul  edilen  bir  sınavdan  bu  puan
muadili bir puana sahip olmak gerekmektedir.

DOÇENTLER:

Doçentlik  kadrolarına  başvuracak  adayların;  başvurdukları  birim  ve  anabilim  dalını belirten  dilekçelerine  1  (bir)  adet  fotoğraf  ile  birlikte  elektronik  ortamda  USB  Bellek içinde hazırlanan   4   (dört)   adet   elektronik   dosya   ile   (nüfus   cüzdanı   örneği,   diplomaların   onaylı fotokopileri, onaylı doktora ve doçentlik belgesi, YÖK formatında hazırlanmış veya YÖKSİS’den alınan  özgeçmiş  (fotoğraflı),  başlıca  araştırma  eserinin açıkça  belirtildiği  yayın  listesi,  bilimsel çalışma   ve   yayınlar),   ilgili   Fakülte Dekanlığı/MYO/YO  Müdürlüğüne  şahsen   başvurmaları gerekmektedir. Elektronik dosyada aday tarafından doldurularak detaylı puanlandırılmış Başkent Üniversitesi  Öğretim  Üyeliğine Atama  ve  Yükseltme  Ölçütleri  İçin  Puanlama  Çizelgesi  ve  bu puanlamada kullanılan her türlü ölçüt için kanıt oluşturacak belgeler yer almalıdır. %100 İngilizce programlara başvurularda  Yükseköğretim  Kurulu  tarafından  kabul  edilen  merkezi  yabancı  dil sınavından (YDS) en az 85 puan veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak gerekmektedir.

DR. ÖĞR. ÜYELERİ:

Dr.  Öğretim  Üyesi  Kadrolarına  başvuracak  adayların;  başvurdukları  birim  ve  anabilim dalını belirten dilekçelerine 1 (bir) adet fotoğraf ile birlikte elektronik ortamda USB Bellek içinde hazırlanan   4   (dört)   adet   elektronik   dosya   ile   (nüfus   cüzdanı   örneği,   diplomaların   onaylı fotokopileri,  onaylı  doktora  YÖK  formatında  hazırlanmış  veya YÖKSİS’den  alınan  özgeçmiş (fotoğraflı),  onaylı  doktora  ve  doçentlik  belgesi,  başlıca araştırma  eserinin  açıkça  belirtildiği yayın  listesi,  bilimsel  çalışma  ve  yayınlar),  ilgili Fakülte  Dekanlığı/  MYO/YO  Müdürlüğüne şahsen  başvurmaları  gerekmektedir.  Elektronik dosyada  aday  tarafından  doldurularak  detaylı puanlandırılmış  Başkent  Üniversitesi Öğretim  Üyeliğine  Atama  ve  Yükseltme  Ölçütleri  İçin Puanlama Çizelgesi  ve bu puanlamada kullanılan  her türlü ölçüt için  kanıt oluşturacak belgeler yer almalıdır. %100 İngilizce programlara başvurularda Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından (YDS) en az 85 puan veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak gerekmektedir.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ VE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARI:

ÖĞRETİM GÖREVLİLİĞİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR VE SINAV TAKVİMİ:

Son Başvuru Tarihi          : 29 Kasım 2021 Pazartesi
Ön Değerlendirme Tarihi: 30 Kasım 2021 Salı
Giriş Sınavı Tarihi           : 01 Aralık 2021 Çarşamba
Sonuç Açıklama              : 03 Aralık 2021 Cuma
-   657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.
-   Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü  atamada  atama  yapılacak  programın  eğitimine  hangi  ÖSS  puanı  ile  öğrenci  alınıyorsa  o alanda  ALES’den  en  az  70  puan  almış  olmak  (Doktorasını  tamamlamış  olanlardan  ALES  notu istenmeyecektir).
-   Öğrenci  Seçme  ve  Yerleştirme  Merkezi  tarafından  yapılan  Kamu  Personeli  Yabancı Dil   Bilgisi   Seviye   Tespit   Sınavından   (KPDS)   veya   Üniversitelerarası   Kurul   Yabancı   Dil Sınavından  (ÜDS) en az 50 puan  veya eşdeğerliliği  Yükseköğretim Kurulunca kabul  edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
-   %100    İngilizce    programlara    başvurularda    ve    yabancı    dil    öğretim    görevlisi başvurularında, ilan edilen yabancı dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından (YDS) en az 85 puan veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.
-   Yabancı  ülkelerden  alınan  diplomaların  denkliğinin  onaylanmış  olması  zorunludur. (Muafiyet:  1-Doktorasını  tamamlamış  olanlar,  29/6/2009  tarihli  ve  2009/15153  sayılı  Bakanlar Kurulu  Kararıyla  yürürlüğe konulan  Tıpta ve  Diş Hekimliğinde  Uzmanlık Eğitimi  Yönetmeliği hükümlerine  göre  uzmanlık  eğitimini  tamamlayanlar,  meslek  yüksekokullarının  Yükseköğretim Kurulu  tarafından  belirlenen  uzmanlık  alanlarına  atanacaklar,  bu  yönetmelik  yürürlüğe  girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından  ayrılan  öğretim  elemanlarının  çalışmakta  oldukları  yükseköğretim  kurumlarında veya  başka  yükseköğretim  kurumlarında  öğretim  elemanı  kadrolarına  başvurularında,  merkezi sınav; Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesi kapsamında, Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile belirlenen araştırma görevlisi kontenjanlarına yapılacak başvurular ile meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında ise yabancı dil şartı aranmaz)

BAŞVURU ŞEKLİ VE EKLENECEK BELGELER:

Adaylar başvurularını, dilekçeleri ile birlikte   ilgili   Fakülte   Dekanlığı/MYO/YO   Müdürlüğü’ne yapacaklardır. Dilekçeleri   ekine aşağıdaki  belgeler  eklenmelidir.  (Başvurular  şahsen  veya  posta  yoluyla  yapılabilir.  Postadaki
gecikmeler nedeniyle ilanda belirtilen süre içinde yapılamayan başvurular dikkate alınmaz)
1. Fotoğraflı Özgeçmiş
2. Onaylı nüfus cüzdanı sureti
3. 1 adet fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş)
4. Öğrenim belgeleri (Onaylı-Lisans/Yüksek Lisans/Doktora)
5. Not Döküm Belgesi (Transkript)
6. ALES belgesi
7.  YDS  Belgesi  veya  eşdeğerliği  ÖSYM  tarafından  kabul  edilen  bir  sınavdan  almış oldukları puanı belirten belge
8. Erkek adayların askerlik durumunu gösteren belge
9. Varsa,  diğer  bilimsel  yayın  ve  çalışmalarının  birer  örneği  /  uygulamalı  çalışmaların dosyası (Portfolyo)
10. Alanında  çalışmış  olmaları  şartını  yerine  getirenler  için,  görev  yaptığını  kanıtlayan
belge(ler)

ARAŞTIRMA GÖREVLİLİĞİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR VE SINAV TAKVİMİ:

Son Başvuru Tarihi             : 29 Kasım 2021 Pazartesi
Ön Değerlendirme Tarihi   : 30 Kasım 2021 Salı
Giriş Sınavı Tarihi              : 01 Aralık 2021 Çarşamba
Sonuç Açıklama                  : 03 Aralık 2021 Cuma
-   657 sayılı Kanun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak.
-   Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü  atamada  atama  yapılacak  programın  eğitimine  hangi  ÖSS  puanı  ile  öğrenci  alınıyorsa  o alanda ALES’den en az 70 puan almış olmak.
-   Öğrenci  Seçme  ve  Yerleştirme  Merkezi  tarafından  yapılan  Kamu  Personeli  Yabancı Dil   Bilgisi   Seviye   Tespit   Sınavından   (KPDS)   veya   Üniversitelerarası   Kurul   Yabancı   Dil Sınavından  (ÜDS) en az 50 puan  veya eşdeğerliliği  Yükseköğretim Kurulunca kabul  edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.
-   %100   İngilizce   başvurularda   ilan   edilen   yabancı   dilde   Yükseköğretim   Kurulu tarafından  kabul  edilen  merkezi  yabancı  dil  sınavından  (YDS)  en  az  85  puan  veya  eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olmak.
-   Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması zorunludur.

BAŞVURU ŞEKLİ VE EKLENECEK BELGELER:

Adaylar başvurularını, dilekçeleri ile birlikte ilgili Fakülte Dekanlığına yapacaklardır.

Dilekçeleri ekine aşağıdaki belgeler eklenmelidir. (Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Postadaki gecikmeler nedeniyle ilanda belirtilen süre içinde yapılamayan başvurular dikkate alınmaz)
1. Fotoğraflı Özgeçmiş
2. Onaylı nüfus cüzdanı sureti
3. 1 adet fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş)
4. Öğrenim belgeleri (Onaylı-Lisans/Yüksek Lisans)
5. Not Döküm Belgesi (Transkript)
6. ALES belgesi
7. YDS  Belgesi  veya  eşdeğerliği  ÖSYM  tarafından  kabul  edilen  bir  sınavdan  almış oldukları puanı belirten belge
8. Erkek adayların askerlik durumunu gösteren belge
9. Varsa,  diğer  bilimsel  yayın  ve  çalışmalarının  birer  örneği  /  uygulamalı  çalışmaların dosyası (Portfolyo)
10. Kayıtlı oldukları Üniversitelerden alacakları öğrenci durum belgesi 

 

Detaylı bilgi ve ilana ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanlığı, 15 İçişleri Uzman Yardımcısı alıyor

İçişleri Bakanlığı, 15 İçişleri Uzman Yardımcısı alıyor