20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün İslam Ve Ahlak Cuma namazı saat kaçta? İşte, 27 Eylül il il Cuma namazı vakitleri

Cuma namazı saat kaçta? İşte, 27 Eylül il il Cuma namazı vakitleri

‘Cuma namazı saat kaçta?’ sorusu pek çok mümin tarafından merak ediliyor. Öğlen saatleri yaklaşırken, bu mübarek günün ibadetlerini eda etmek için hazırlananlar, bulundukları illerdeki namaz vakitlerini araştırıyor. İşte, 27 Eylül il il Cuma namazı vakitleri…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cuma namazı saat kaçta? İşte, 27 Eylül il il Cuma namazı vakitleri

Cuma günleri hayırlara açılan kapıdır, nurdur. Müminlerin bayramı olan bu günde Cuma namazı saat kaçta? sorusu en çok araştırılan konular arasında girdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 27 Eylül il il Cuma namazı vakitlerini haberimizde bir araya getirdik…

TÜM İLLERİN NAMAZ VAKİTLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ NEDİR?

Peygamberimiz (sav) efendimiz: “ Üzerine güneş doğan en hayırlı gün Cuma gündür. Hz Âdem o gün yaratıldı o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı” buyurmuştur. Müslim, Cuma, 17. Hadis-i şerifte, üzerine güneş doğan gün ifadesiyle, bütün günlerden bahsedilmekte ve cumadan daha hayırlı bir günün bulunmadığı anlatılmaktadır.

Aslında günler arasında zahiren bir fark bulunmamakla beraber, günleri birbirinden farklı kılan şey, o günlerde meydana gelen olaylardır. Cuma gününü değerli yapan da ibadetler içinde en büyük değere sahip olan Cuma namazının o gün kılınmasıdır. Cuma gününe üstün değer kazandıran hususlardan biri de, duaların kabul edildiği bir vaktin bu günde bulunmasıdır. Aynı zamanda Cuma günü müminlerin bayramıdır.

Peygamberimiz (sav) efendimiz :”Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir Müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah´ tan        bir şey isterse, Allah ona dilediğini mutlaka verir” buyurmuştur. Buhari, Cum´a, 37. Böylesi bir günde camiye gelmeden önce bugünün Cuma olduğunun farkında olunması, fiziken ve ruhen hazır hale gelinmesi büyük önem arz etmektedir.

Yüce Allah kuranında,” Ey müminler Cuma gününde namaz için ezan okunduğunda Allah´ı zikretmek ( Cuma namazı kılmak) için camiye koşun, alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Cuma namazı kılınınca yeryüzüne dağılın ve Allah´ın lütfundan isteyin. Allah´ı çok zikredin ki, kurtuluşa eresiniz” buyurmuştur. Cuma, 9-10. 

Cuma günü öğle vaktinde ezan okunduğu zaman Cuma namazını kılmak üzere Müslümanları camiye davet eden Yüce Allah, namazı kıldıktan sonra, yeryüzüne dağılmalarını ve Allah´ın lütfunu talep etmelerini istemektedir. Allah´ın bu isteği, Müslümanların dünya ve ahiretlerini mamur etmeleri içindir. Allah´ın verdiği maddi ve manevi nimetlere şükretmek, onu her daim zikretmek ve her işte onu vekil kılmak, müminin hayatında huzur ve bereket meydana getirir. Aile yuvalarında birlik ve dirlik, bireyler arasında saygı ve sevgi duygusunu oluşturur. Cuma namazı, akil ve baliğ olan erkek Müslümanlara farzdır. Aynı zamanda Cuma namazının cemaat halinde kılınması da farzdır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fuat Oktay hasarlı bina ve yaralı sayısını açıkladı

Fuat Oktay hasarlı bina ve yaralı sayısını açıkladı