13 Ocak 2025
weather
8°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak Diyanet Balıkesir bayram namazı vakti, saati! Balıkesir bayram namazı 2021 saat kaçta kılınacak?

Diyanet Balıkesir bayram namazı vakti, saati! Balıkesir bayram namazı 2021 saat kaçta kılınacak?

Balıkesir bayram namazı saati hakkında detaylar yakından takip ediliyor. Yarın Kurban Bayramı İslam alemi tarafından çoşku ile kutlanacak. Sabah saatlerinde camide toplanacak olan vatandaşlar bayram namazlarını kılacak. Peki, Balıkesir bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Balıkesir Kurban Bayramı namazı vaktine haberimizden ulaşabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyanet Balıkesir bayram namazı vakti, saati! Balıkesir bayram namazı 2021 saat kaçta kılınacak?

Balıkesir bayram namazı saati Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. Zilhicce ayının 10. gününden itibaren kutlanan bayram 4 gün sürecek. Sevinç ve mutluluğun paylaşıldığı bayram namazının ardından kurbanlar kesilecek. Balıkesir bayram namazı saat kaçta kılınacak? Haberimizin içerisinden Balıkesir Kurban Bayramı namazı vaktine ulaşabilirsiniz.

BALIKESİR KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Balıkesir Kurban Bayramı namazı saati 06:31 olarak belirlendi.

KURBAN BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

CEMAATLE NAMAZ KILMANIN HÜKMÜ NEDİR?

Namazda cemaatin önemini simgeleyen çok sayıda hadis bulunuyor. Bunlardan birinde de Hz. Peygamber (sav.), "Üç kişi bir köyde ya da kırda bulunur ve namazlarını cemaatle birlikte kılmazlarsa, şeytan onlara hakim olur. Öyleyse cemaatten ayrılma. Çünkü kurt sadece sürüden ayrılan koyunu yer." (Ebû Dâvûd, Salât, 47) diye buyurmuştur. Bir diğer hadiste ise, "Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, ateş yakılması için odun toplanmasını emretmeyi, daha sonra da namaz kılmak için ezan okunmasını, daha sonra da bir kimseye emrederek imam olmasını, sonra da cemaatle namaza gelmeyenlere gidip evlerini yakmayı düşündüm." (Buhârî, Ezân, 29, 34; Müslim, Mesâcid, 251-254) sözlerini söyleyerek cemaati terk edenlere ciddi bir uyarıda bulunmuştur.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan, Lefkoşa'da Başbuğ Alparslan Türkeş'in doğduğu müze eve ziyarette bulundu

Erdoğan, Lefkoşa'da Başbuğ Alparslan Türkeş'in doğduğu müze eve ziyarette bulundu