22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak Muharrem ayı ne zaman bitiyor 2021? Aşure günü geçti mi?

Muharrem ayı ne zaman bitiyor 2021? Aşure günü geçti mi?

İçinde birçok fazileti bulunduran Muharrem ayının bitmesine sayılı günler kaldı. Muharrem ayında tutulan orucun Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç olduğu Peygamber Efendimiz (sav) tarafından duyurulmuştur. Bu ayın bereketinden yararlanmak isteyen, aşure yapıp komşularına dağıtan Müslümanlar, Muharrem ayı ne zaman bitiyor 2021? Aşure günü geçti mi? sorularına yanıt arıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muharrem ayı ne zaman bitiyor 2021? Aşure günü geçti mi?

Hicri yılbaşı olarak bilinen Muharrem ayının Müslümanlar için büyük bir önemi vardır. Bu mübarek ayda daha fazla ibadet edip daha çok hayırda bulunmak isteyen birçok kişi Muharrem ayı ne zaman bittiğini araştırıyor. 'Aşure günü geçti mi?' diye merak edenler Muharrem ayı çıkmadan aşure yapıp yakınlarına dağıtıp sevap kazanmak istiyor. 

MUHARREM AYI NE ZAMAN BİTECEK 2021? AŞURE GÜNÜ GEÇTİ Mİ?

Bir çok insanın araştırdığı Muharrem ayı 9 Ağustos'ta başlamıştı. 7 Eylül'de sona erecek Muharrem ayından sonra 8 Eylül itibariyle Safer ayı başlamış olacak.

Aşure günü ise Muharrem ayının 10. gününde kutlanmanktadır.

MUHARREM AYININ FAZİLETİ NELERDİR?

Muharrem ayı, İslam dininde en özel ayları içerisinde yer almaktadır. Bu ay Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından Şehrullah (Allahın Ayı) olarak tanımlanmıştır.

Muharrem ayı, Cenabı Allah'ın ilahi bereket ve feyzinin, Rabbani ihsan ve kereminin bol bol müminlere ihsan edildiği mübarek bir aydır.

Hicret, Muharrem ve Aşura “Sevgili peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretinin gerçekleştiği ve rahmet peygamberinin “Allah’ın ayı” olarak nitelendirdiği Muharrem ayı süresince idrak edilecek.

MUHARREM ORUCUNUN ÖNEMİ

Peygamber Efendimiz (sav) Aşûre günü oruç tutmayı teşvik etmiş ve "Aşûre günün orucunun, bir önceki yılın günahlarına keffaret olmasını Allah’tan umarım" buyurmuştur. Peygamberimiz, hadiste "Aşûra günü'nde tutulan orucun, bir yıl önce işlenen hata ve günahların bağışlanmasına vesile olacağı müjdelenmiştir." Ancak, Hz. Peygamberin bildirdiğine göre yalnızca Aşûra günü değil, Muharremin 9, 10 ve 11. günlerinde oruç tutulması tavsiye edilmiştir.

Peygamber Efendimiz (sav), Muharrem ayının faziletlerine işaret etmiş, Muharrem ayında tutulan orucun Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç olduğunu belirterek ashabına aşure gününde bir gün öncesi veya sonrası ile birlikte oruç tutmayı tavsiye etmiştir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

10 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu: Çok sayıda gözaltı