25 Aralık 2024
weather
9°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün İslam Ve Ahlak Teravih namazı nasıl kılınır?

Teravih namazı nasıl kılınır?

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekat, hangi dualar okunur? gibi teravih namazıyla ilgili merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz. Ramazan ayının gelmesiyle milyonlarca inanan bu mübarek ayı en verimli şekilde geçirmek için çaba sarf ediyor. Milyonlarca inanan camileri teravih namazı kılmak için dolduruyor. Peki, Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekat, hangi dualar okunur? İşte teravih namazı hakkında bilgiler.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Teravih namazı nasıl kılınır?

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekat, hangi dualar okunur? pek çok vatandaş bu sorunun yanıtını öğrenmek için araştırma yapıyor. Ramazan ayına özgü olan teravih namazı her yıl milyonlarca Müslüman tarafından eda ediliyor. Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden faydalanmak isteyen inananlar, bu özel anların gecesini ve gündüzünü ibadet ederek geçirmek için çabalıyor. Camileri dolduran vatandaşlar hep beraber teravih namazı kılarken namaz aralarında yaptıkları dualarla geceyi zenginleştiriyor. Peki, Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekat, hangi dualar okunur? İşte, teravih namazı hakkında bilinmesi gereken önemli ayrıntılar...

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekat, hangi dualar okunur?

Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa(sallallahu aleyhi ve sellem) tarafından kılınan ve dört halife tarafından da kılınmaya devam eden teravih namazı, Ramazan aylarında kılınan ve sünnet olan bir namazdır. 20 rekat olarak kılınan teravih namazının diğer sünnet namazlardan kılınış olarak bir farkı yoktur. Örnek olarak 4 rekatlık ikindi namazının sünneti nasıl kılınıyorsa, teravih namazı da öyle kılınır.

Teravih namazının kılınışı

Yatsı namazının farzı ve son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına başlanır.

* Namaz kıldıracak imam: "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, bana uyanlara imam oldum" diye niyet ederek iftitah tekbirini alıp ellerini bağlar.

* İmam'ın arkasında kılan cemaat da "Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama" diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra "Allahü Ekber" diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar.

* Bundan sonra imam ve cemaat gizlice "Sübhâneke"yi okur. Sübhaneke'nin okunması bitince, (Cemaat ayakta başka bir şey okumaz) imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan Fatiha ve bir sûre okur. Cemaatle birlikte rükû ve secdeleri yaptıktan sonra ikinci rekata kalkılır.

* Burada imam gizlice Besmele'yi, açıktan fatiha ve bir sûre okuyup rükû ve secdeleri yapar ve otururlar. İkinci rekatın sonundaki bu ilk oturuşta imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhümme salli ve Allâhümme barik" okur ve üçüncü rekata kalkarlar.

* Üçüncü rekatın başında hem imam, hem de cemaat gizilce Sübhaneke'yi okur. Sonra imam gizlice Eûzü-Besmele, açıktan fatiha ve bir sure okur. Sonra rükû ve secdeleri yaparak dördüncü rekata kalkarlar.

* İmam gizlice Besmele'yi, açıktan da fatiha ve bir sure okuyarak yine rükû ve secdeler yapılıp oturulur.

* Bu son oturuşta da imam ve cemaat "Ettehiyyatü, Allâhüme salli, Allâhümme barik, Rabbenâ âtina ve Rabbena firli" okuduktan sonra selâm verirler. Böylece teravih namazının ilk dört rekatı kılınmış olur.

* Bundan sonra ayağa kalkılarak tıpkı tarif ettiğimiz gibi dörder rekat kılınmaya devam edilerek yirmi rekat tamamlanır.

* Sonra da cemaatle vitir namazı kılınır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri'nden ABD'ye Kıbrıs tepkisi!

Dışişleri'nden ABD'ye Kıbrıs tepkisi!