16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Kültür Sanat Emily in Paris krizi: Fransa ve İtalya arasında diplomatik gerilim

Emily in Paris krizi: Fransa ve İtalya arasında diplomatik gerilim

Fransa ve İtalya arasında Emily in Paris dizisi yüzünden diplomatik gerilim! Macron, Emily'in Paris'te kalmasını istiyor; Gualtieri ise Roma'da mutlu olduğunu belirtiyor. Dizinin Paris turizmine olumlu etkisi ise dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emily in Paris krizi: Fransa ve İtalya arasında diplomatik gerilim

Netflix'in popüler dizisi Emily in Paris'in baş karakteri Emily'nin Roma'ya taşınması, Fransa ve İtalya arasında ilginç bir diplomatik gerilime yol açtı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Emily'nin Paris'e geri dönmesi gerektiğini belirtirken, Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri ise Emily'nin Roma'da çok mutlu olduğunu ifade etti.

Macron, ABD merkezli sinema dergisi Variety'de yaptığı bir söyleşide, diziyi İtalya'ya kaptırmak istemediklerini vurgulayarak, "Sıkı mücadele edeceğiz. Paris'te kalmalarını isteyeceğiz! Roma'da geçen bir 'Emily in Paris' mantıklı değil" dedi.

İTALYA'DAN CEVAP

Fransa'nın bu tepkisine karşılık Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, sosyal medya üzerinden Macron'a cevap verdi ve "Emily Roma'da çok iyi. Üstelik kalbe söz geçirilemez; bırakın o kendisi seçsin," dedi. Gualtieri, ayrıca Hollywood Reporter dergisine verdiği röportajda Macron'u eleştirerek, "Macron'un endişelenecek daha acil meseleleri yok mu? Şaka yaptığını umuyorum" ifadelerini kullandı.

PARİS TURİZMİNE KAKILARI

"Emily in Paris" dizisi, Fransa'da eleştirilere rağmen Paris'in turizmine olumlu katkıda bulundu. Fransa Ulusal Sinema ve Animasyon Merkezi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, Paris'i ziyaret eden turistlerin yaklaşık %38'i bu dizinin etkisiyle kenti ziyaret ettiğini belirtti. Emily in Paris dizisinin ülke ekonomisine olan katkıları, Cumhurbaşkanı Macron'un hassasiyetini gözler önüne seriyor.

 

Dizinin 4. sezonunda Fransa First Lady'si Brigitte Macron, kısa bir süre de olsa rol alarak büyük ilgi çekti. Cumhurbaşkanı Macron, eşinin performansından gurur duyduğunu belirterek, "Fransa'nın imajı için muazzam olumlu" olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Futbol Takımı, 19 Mayıs Stadı’nda yürüyüş yaptı

A Milli Futbol Takımı, 19 Mayıs Stadı’nda yürüyüş yaptı