21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Kültür Sanat Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

Türkiye’de özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarla katkı sunanlara verilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri’nde bu yılın sahipleri belli oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin sahipleri belli oldu

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği ile Türk Edebiyatı Vakfı ve Türk Kültürüne Hizmet Vakfı 2021 yılı ödüllerinin yeni sahipleri olarak belirlendi.

Türkiye’nin kültür mirasına ve sanat dünyasına gönül birliği içinde hizmet veren topluluk veya kuruluşları takdir ve teşvik etmek amacıyla verilen ödüller jüri değerlendirmesiyle belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un başkanlığındaki jüride Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer yer aldı.

Kuruluşlarından bugüne hizmet ve faaliyetlerini kesintisiz yürüten ödül sahiplerinden “Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği”, bu yıl 21’incisi düzenlenen Anadolu’nun en uzun soluklu caz müziği festivalini başarıyla gerçekleştirmesiyle dikkat çekti.

Şair, romancı, fikir ve bilim adamlarına rehberlik eden ve önümüzdeki yıl 40. yaşına girecek olan “Türk Edebiyatı Dergisi” ile kültür ve sanata büyük hizmet sunan Türk Edebiyatı Vakfı da ödülün bir diğer sahibi oldu.

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ise medeniyetimizin çok önemli temel taşlarından biri olan vakıf anlayışının doğurduğu sorumluluğun bilinciyle kültürel mirasımızın birçok alanında yapmış olduğu çalışmalarla iş birlikleri oluşturması, öncülük ve koordinatörlük statülerini vakıf anlayışı içinde yürüten köklü bir kuruluş olmasıyla ödüle layık görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Bahçeli: Çok şükür 2021’de teröre kesif bir darbe vurulmuştur

MHP Lideri Bahçeli: Çok şükür 2021’de teröre kesif bir darbe vurulmuştur