20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Akrep Nalan kimdir, gerçek adı nedir? Akrep Nalan nereli, neden öldü?

Akrep Nalan kimdir, gerçek adı nedir? Akrep Nalan nereli, neden öldü?

Karlar Düşer şarkısı ile şarkıcı Akrep Nalan 67 yaşında hayatına kaybetti. Akrep Nalan uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Akrep Nalan'ın hayatı ölümünün ardından merak konusu oldu. Akrep Nalan kimdir, kaç yaşında, aslen nereli eşi ve çocukları var mı? İşte akrep nalan gerçek adı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akrep Nalan kimdir, gerçek adı nedir? Akrep Nalan nereli, neden öldü?

Kamuoyunda oyunculuğu ve müzikleri ile tanınan Akrep Nalan 67 yaşında kanser tedavisi görürken vefat etti. Bir süredir kanser tedavisi gören Nalan Duman'ın cenazesi Turgutlu kabristanlığında toprağa verildi. Ölümünün ardından Akrep Nalan'ın hayatı merak konusu oldu. Akrep Nalan gerçek adı nedir, neden öldü? Akrep Nalan evli mi eşi var mı?

AKREP NALAN NEDEN ÖLDÜ?

Halk tarafından Akrep Nalan olarak tanınan Füsun Nalan Açın 67 yaşında kanser tedavisi görürken vefat etti. Bir süredir kanser tedavisi gören Nalan Duman'ın cenazesi memleketi Turgutlu kabristanlığında toprağa verildi.

akrep nalan

AKREP NALAN GERÇEKTE KİMDİR?

12 Eylül öncesi sol hareketler içindeki “Kasabalılar” adıyla tanınan grupta yer alan Nalan Duman, gözaltında işkence gören arkadaşlarını kurtarmak için arkadaşlarıyla birlikte 8 Nisan 1979’da Manisa Turgutlu polis karakolunu basmıştı. O dönem kamuoyunda çok konuşulan bir dizi eylem daha gerçekleştiren “Kasabalılar” grubu 1980 askeri darbesiyle birlikte dağılmıştı. Darbenin lideri Kenan Evren yıllar sonra “En çok nerede zorlandınız?” sorusuna, “Karadeniz’de Fatsa, Batı’da ise Turgutlu bizi çok zorladı” demişti.

SANATÇI FÜSUN NALAN AÇIN DA AYNI LAKABI KULLANDI

‘Akrep Nalan’ lakabını daha sonra, 90’lı yıllarda tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın da kullanmıştı. Sanatçı bir röportajında ‘Akrep Nalan’ adını nasıl aldığını anlatırken Nalan Duman’ın kamuoyunda bu lakapla tanınmasının etkili olduğuna şu sözlerle işaret etmişti: “1978 yılında hayatımda ilk defa at yarışı oynadım ve 6’lıyı tutturdum. Atın birinin adı Akrep’ti. O sıralarda gazetelerin manşetlerinde ‘Akrep Nalan’ lakaplı bir hanım vardı. Sanırım çevremdekiler ondan esinlenerek bana ‘Akrep’ diye hitap etmeye başladılar. Sonra da bu lakap üzerime yapıştı kaldı.”

AKREP NALAN KARİYERİ

1972-1980 yılları muhasebeci olarak çalıştı. Aynı zamanda bu yıllarda Ankara Sanatevi'nde tiyatro çalışmaları yaptı. Hamdi Ortadirek isimli müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Şener Kökkaya ile aynı sahneyi paylaştı.

Öte yandan tiyatro ile birlikte barmaidlik yapmaya başladı. Açın, ilk sahne çalışmasını ise 1980 yılında Hakkı Çağdaş'ın desteği ile "Goldfinger" gece kulübünde yaptı.

Daha sonra Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde birçok tanınmış gece kulüplerinde sahne aldı ve büyük kitleler topladı.

1991 yılında Vedat Sakman ve Halis Bütünley'in desteğiyle çıkardığı ilk albümü "Dağ Çiçeği" ile meşhur oldu. İlk iki albümde yer alan "Fânî Dünya", "Halikarnas", "Karlar Düşer" parçaları ile ses getirdi.

Sesinin yanı sıra oyunculuğuyla da bilinen Nalan, Zirvedekiler (1994), Baskül Ailesi (1997), Hayat Bilgisi (2003-2005), Peki Olur Şekerim (2003) ve Aşk Mahkumu (2004) yapımlarında rol adlı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanlığı memur alımı başvuru şartları | İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru formu

İçişleri Bakanlığı memur alımı başvuru şartları | İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru formu