20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Ünlü müzisyen İlyas Tetik yaşamını yitirdi | İlyas Tetik kimdir, aslen nereli?

Ünlü müzisyen İlyas Tetik yaşamını yitirdi | İlyas Tetik kimdir, aslen nereli?

Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Mahsun Kırmızıgül, Zeki Müren, Muazzez Abacı, gibi birçok isimle aynı sahneyi paylaşan müzisyen İlyas Tetik hayatını kaybetti. Ünlü keman virtüözünün ölüm haberini oğlu İlkkan Tetik duyurdu. Bu acı haberden sonra, İlyas Tetik kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü müzisyen İlyas Tetik yaşamını yitirdi | İlyas Tetik kimdir, aslen nereli?

Kendi kendine keman çalmayı öğrenen ve Türkiye'deki birçok isimle aynı sahneyi paylaşan  İlyas Tetik'den üzücü haber geldi.Ünlü sanatçı 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. Babasının ölüm haberini doğrulayan İlkkan Tetik, "Çok üzgünüz" ifadelerine yer verdi. Ünlü müzisyenin ölümü sanat camiasını yasa boğdu. 13 yaşında keman çalmaya başlayan Tetik "Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi çok sevilen eserlere imza atmıştı.

SANATÇILARDAN BAŞSAĞLIĞI

İlyas Tetik'in ölüm haberini duyan ünlüler başsağlığı diledi. Şarkıcı Işın Karaca "Teker teker gidiyor büyük ustalarımız… #ilyastetik Allah rahmet eylesin usta…" ifadelerine yer verdi.

Oyuncu Nilgün Belgün ise "Çok üzüldüm. Değerli bir keman ustası bir müzisyendi.Mekanı cennet olsun #ilyastetik" dedi.

İLYAS TETİK KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

İlyas Tetik, henüz 13 yaşında ilk kez eline aldığı kemanı kendine ders verecek bir öğretmen olmadığı için kendi kendine çalışmaya başlamış ve yıllar sonra bir virtüöz haline gelmiştir. Çocukluk yılları boyunca hayali memleketi olan İzmir'den İstanbul'a gelip bir stüdyo müzisyeni olmaktı ve uzun çabalardan sonra bunu başardı.

Yönettiği ilk albüm Tüdanya'nın "Seni Sevmeyen Ölsün" adlı çok satan albümü olmuştur. Bir yandan beste çalışmalarına da ağırlık veren müzisyen, "Seni Buldum Ya", "Yıllarım", "Hayatımı Yazsam Roman Olurdu", "Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan", "Bulunur Elbet" gibi çok sevilen eserlere imza attı.Tetik'in albümlerinde müzik yönetmenliği yaptığı yıldızlar arasında Mahsun Kırmızıgül, Müslüm Gürses, İbrahim Erkal, Harika Avcı, Sibel Can, Zeki Müren, Muazzez Abacı, Müşerref Akay, Gönül Akkor, Faruk Tınaz, Ahmet Kaya, Gönül Yazar, Ebru Gündeş, Petek Dinçöz ve Şevval Sam gibi isimler bulunmaktadır. Usta müzisyen ayrıca Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Ajda Pekkan ,Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel, Özcan Deniz gibi birçok sanatçıyla da aynı sahneyi paylaşmıştır.İlyas Tetik, yılların getirdiği birikimi, Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ilk solo albümü "İstanbulda Bir Keman"da toplamış ve birbirinden farklı tarzları kendi perspektifinden yansıtmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Delta varyantı salgında 'üçüncü dalga' endişesine yol açıyor

Delta varyantı salgında 'üçüncü dalga' endişesine yol açıyor