21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Olimpiyat Heyecanı 54 Türk kadını Paris 2024’te

54 Türk kadını Paris 2024’te

Paris’te 26 Temmuz’da başlayacak 2024 Olimpiyat Oyunları katılmaya hazırlanan Türkiye, Londra 2012’den sonra bir kez daha fazla kadın sporcu ile mücadele edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
54 Türk kadını Paris 2024’te
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarının başında gelen olimpiyat oyunları için geri sayım sürüyor. 26 Temmuz’da Paris’te başlayacak olimpiyat oyunlarında cinsiyet eşitliği sloganı ile 5 bin 250’şer kadın ve erkek toplam 10 bin 500 sporcu yarışacak.

32 branşta madalya yarışı

28 sabit spor dalının yanı sıra break dans, dalga sörfü, kaykay ve spor tırmanış dallarının da yer alacağı toplam 32 branşta sporcular, madalya almak için mücadele edecek. İlk kez Londra’da 2012 yılında gerçekleşen olimpiyat oyunlarında kadın sporcusu sayısı fazla olan Türkiye, PARIS 2024’te de kadın sporcu sayısında daha fazla kota aldı. Başlamasına kısa bir süre kala 102 sporcu ile katılma hakkını elde eden Türkiye, 54 kadın 48 erkek sporcuyla temsil edilecek.

FARKLI BRANŞLAR 22 KADIN SPORCU

Türkiye’yi PARIS 2024’te temsil edecek 54 kadın sporcudan 22’si de 11 farklı branşta yer alacak. Türk kadın sporcular, badminton, atıcılık, eskrim, yüzme, okçuluk tekvando, yelken, judo, kürek, modern pentatlon ve masa tenisinde mücadele verecek.

EN GENİŞ KAFİLE SULTANLAR

PARIS 2024’e takım olarak katılma hakkını elde eden iki takımdan biri olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, en kalabalık kafileyi oluşturdu. 2023 yılında dünya üzerindeki tüm şampiyonlukları kazanan Filenin Sultanları, Paris’tee Hande Baladın, Zehra Güneş, Eda Dündar Erdem, Melisa Vargas, Cansu Özbay, Elif Şahin, Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt, Aslı Kalaç, Tuğba Şenoğlu, Gizem Örge ve Beyza Arıcı ile yer alacak.

Filenin Sultanları

KADIN BOKSÖRLER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı getiren kadın boksörler, Paris 2024’e de iddialı hazırlandı. Tokyo’dan altınla dönen Busenaz Sürmeneli unvanını korumak için ringe çıkmayı beklerken, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Gizem Özer, Esra Yıldız Kahraman boksta alınan 8 kotanın 5’inin sahibi olarak mücadele edecek.

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli

KADIN GÜREŞÇİLER

Türkiye’yi Ata sporu güreşte temsil edecek kadın güreşçiler, Buse Tosun Çavuşoğlu, Evin Demirhan Yavuz, Yasemin Adar Yiğit, Nesrin Baş, Zeynep Yetkil, ülkeye kadınlardaki ilk altın madalyayı kazandırmak için mindere çıkacak.

Yasemin Adar Yiğit

6 KADIN ATLET

Paris Olimpiyat Oyunları’nda en fazla sporcu atletizm branşında yer alacak. Paris’te kürsü kovalayacak 16 Türk atletten, Meryem Bekmez, Eda Tuğsuz, Tuğba Danışmaz, Emel Dereli, Buse Savaşkan ve Ayşe Tekdal Türkiye’ye temsil edecek kadın sporcular oldular.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan: İstihdam sayımız, tarihi zirveyi gördü

Bakan Işıkhan: İstihdam sayımız, tarihi zirveyi gördü