21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Olimpiyat Heyecanı Olimpiyat yolu kapanan Rıza Kayaalp'ten açıklama

Olimpiyat yolu kapanan Rıza Kayaalp'ten açıklama

Olimpiyat sporcusu Rıza Kayaalp, yasaklı madde kullanımı nedeniyle Paris 2024 Olimpiyatları'ndan men edildi. Kayaalp, temiz spor kariyerinin maruz kaldığı mağduriyet için hukuk mücadelesi başlattığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Olimpiyat yolu kapanan Rıza Kayaalp'ten açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'nin başarılı güreşçisi Rıza Kayaalp, yasaklı madde kullanımı gerekçesiyle Paris 2024 Olimpiyatları'ndan men edildi. Kayaalp, uzun süredir devam eden sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğünü ve bu süreçte kulüp doktorunun bilgisi dahilinde hareket ettiğini belirtti.

Rıza Kayaalp’ten YASAKLI MADDE Savunması

Kayaalp, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uzun süredir devam eden şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetlerimin artması nedeniyle acil müdahale edildi. Spor kariyerim boyunca her zaman dikkatli ve özenli oldum. Ancak tedavi sürecinde, güç ve benzeri bir katkısı olmayan bir madde tespit edildi." ifadelerini kullandı.

OLİMPİYAT KADROSUNDAN ÇIKARILDI

Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından geçici olarak müsabakalardan men edilen Kayaalp, Paris 2024 Olimpiyatları'na katılamayacak. Yaşanan bu durum karşısında Kayaalp, "Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız." dedi.

Tedavi Süreci ve Kullanılan Maddeler: Kayaalp, tedavi sürecinde doktorunun yazılı ve sözlü onayıyla hareket ettiğini belirterek, tedavi sürecinde kullanılan maddenin güreş için güç ve benzeri bir katkısı olmadığını vurguladı.

UWW'nin Kararı: Dünya Güreş Birliği (UWW), Kayaalp'in savunmasını dinledikten sonra geçici olarak müsabakalardan men etti.

Hukuk Mücadelesi: Rıza Kayaalp, yaşadığı bu mağduriyetin temiz spor kariyerine leke sürmemesi için hukuk mücadelesine başladığını duyurdu.

Kariyer Başarıları: Kayaalp, bugüne kadar 14 Avrupa, 10 dünya madalyası ve 3 olimpiyat madalyası kazanmış, spor camiasında başarılarıyla tanınan bir isim.

Rıza Kayaalp, sporseverlerin desteğiyle bu zorlu süreci atlatmayı umduğunu belirterek, kariyerine zarar veren bu durumu düzeltmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da korkutan sarsıntı! 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Muğla'da korkutan sarsıntı! 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi