19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Koronavirüs tasarımları da değiştirecek

Koronavirüs tasarımları da değiştirecek

Yeni tip koronavirüs salgını global ekonomiyi oldukça etkilerken bu durumdan en çok yara alan sektörlerden biri de otomotiv sektörü oldu. Salgının etkisi geçtiğinde bile otomotiv sektöründe bırakacağı yara oldukça büyük olacak gibi. Dev markaların tasarım şefleri salgının ardından sektörde çok şeyin değişeceğine inanıyor. Bunların başında ise güvenlik ve lüks anlayışı geliyor...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koronavirüs tasarımları da değiştirecek

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) otomotiv üzerinde olan etkisi, üretimlere ara verilmesi veya satışların düşmesinden öteye geçeceği düşünülüyor. Çoğu otomotiv markası salgınların etkisinin daha az hissedileceği teknoloji ve tasarımlar üzerine çalışıyor.

Bloomberg’e konuşan bazı markaların tasarım şefleri otomotivde yaşanacak değişim beklentilerini anlattı. Daimler Tasarım Şefi Gorden Wagener, “Salgın güvenlik ve lüks üzerine olan tecrübemizin değişimine etki edecek" dedi. Wagener’in bu kanısına Rolls-Royce’dan da Felix Kilbertus, “Otomobiller bir iç mekandan daha fazlasını güvenlik ve özgürlük adı altında sunacak” ifadeleriyle katkıda bulundu.

Geçtiğimiz yıl bir filtre teknolojisi üzerinde çalıştığını açıklayan Jaguar Land Rover ise son yaşanan salgından sonra bu teknolojinin geliştirilmesine hız verecek. Klima kontrol sistemlerinin içerisine eklenecek bir ultraviyole ışık, zararlı patojenleri ortadan kaldıracak.

Mercedes gibi bazı üreticiler ise araç içinde hava kalitesini artırmak üzere bazı çalışmalar yürütüyor. Wagener ayrıntılara girmeden, “Üzerine çalıştığımız teknoloji otomobilin kabini içindeki hava kalitesini artıracak ve neredeyse yüzde yüz temiz bir atmosfer oluşturacak.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Koronavirüs araştırması ortaya çıktı!

Koronavirüs araştırması ortaya çıktı!