22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Lehimize STA yok!

Lehimize STA yok!

Serbest ticaret anlaşmalarının önemine dikkat çeken OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “Avrupa Birliği’nin Cezayir’le, Fas’la serbest ticaret anlaşmaları var, Türkiye bunların dışında. Böyle bir şey olmaması gerekiyor. Biz Mısır’a araç satarken ek vergi öderken, Avrupa’dan vergisiz gidiyor” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lehimize STA yok!

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, hükümetlerin uyguladıkları mali politikaların ülkenin yatırım ortamını şekillendirdiğini, etkilediğini belirterek, “Yeni yatırım için, Türkiye iç pazarının büyütülmesi, araç parkının gençleştirilmesi lazım. Pazarın olduğu yerde yatırım olduğu için pazar her zaman için teşviklerden daha önemlidir” dedi.

OSD Başkanı Eroldu, Ocak-Haziran dönemine ait verilerin açıklandığı toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa’da oluşacak kapasite boşluğunun Türkiye otomotiv sanayine etkilerini değerlendirirken şunları söyledi: “Bunun iki tarafı var. Hem fırsat hem tehdit. Türkiye’de yüksek enflasyonist ortam ister istemez daha düşük maliyete doğru itecek ve buna fırsat tarafı olarak bakabiliriz. Bu devam ediyor. Avrupa’daki imalatçılar, müşteri o kadar parayı ödeyemeyecekse maliyetlerini aşağıya çekmek isteyecek ve bunun için de düşük maliyetli ülkelere doğru hareket etmek.

TEK YOL VERGİ İNDİRİMİ DEĞİL

İç pazarı büyütmenin tek yolunun vergi indirimleri olmadığına dikkat çeken OSD Başkanı Eroldu, “Dediğim gibi bizim bakış açımız yalnızca vergi oranında değil. Daha büyük resme bakmamız lazım. Vergi oranı daha kısa vadede olacak. Vergi oranı da tabi mali politikalarla çok alakalı bir şey. Zaten ÖTV konusunda en güncel bilgiye Maliye Bakanlığı sahip, çünkü bütün verileri otomatik olarak görebildikleri için, yüzde kaçta araba ne kadar satıyor bizden daha iyi biliyorlar sonuçta. Olay yalnızca “vergiyi azaltalım” konusu değil. Oturup hep beraber bütüncül bir politika ortaya koymamız lazım” dedi.

Fakat diğer taraftan bir de tehdit unsuru var. Avrupa’da kapasite boşluğu oluşuyor. Oradaki politik dengelerden dolayı, Fransa’da veya İtalya’da fabrika kapatmak kolay bir iş değil, o da işte tehdit tarafı. Bu yönetimi zor bir konu. Fırsat var ortada ama tehditler de var. Sonuçta günlük hayatımızda da benzer bir yaşam sürüyoruz. Tehditler ve fırsatlar arasında... Otomotiv de benzer bir durumda.”

EROLDU: TÜRKİYE KORUNMALI

Cengiz Eroldu, yakın zamanda hükümetin ihracatta Uzak Ülkeler Stratejisini duyurduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem dünyada hem Avrupa’da önemli gelişmeler yaşanıyor. Yeni pazarlarla ticaretin önünü açmamız lazım. Meksika, dünyanın her tarafına ihracat yapabiliyor yönettiği serbest ticaret anlaşmaları sayesinde. Bu, bugün Ticaret Bakanlığının da hükümetin de gündeminde. AB’ye de anlatmamız lazım, yani AB’nin Türkiye’yi de koruması lazım. Bir yandan enerjiden dolayı AB Türkiye’ye tekrar yakınlaşıyor. Çünkü güneş enerji hatları bizden geçecek. Bu dengeleri korumamız lazım.

Bir örnek olarak Türkiye’nin serbest ticaret anlaşmalarından bahsedebiliriz. Bizim burada maalesef lehte bir serbest ticaret anlaşmamız yok. Afrika’ya bakıyoruz, Kuzey Afrika ülkelerindeki serbest ticaret anlaşmaları… Avrupa Birliği’nin Cezayir’le, Fas’la serbest ticaret anlaşmaları var, Türkiye bunların dışında. Böyle bir şey olmaması gerekiyor. Biz Mısır’a araç satarken ek vergi öderken, Avrupa’dan vergisiz gidiyor.

Serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye’de üretim yapanları en azından nötr yapması, zarara uğratmaması lazım. Hatta yapabiliyorsak artı avantajlar da sağlaması gerekiyor. Dış piyasalara açılmanın en önemli konularından bir tanesi bu. Ülkeler arası serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye’nin lehine olması gerekiyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alkışınız ne oldu?

Alkışınız ne oldu?