23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Otomobil Ne zaman araba alırsak kârlı çıkarız?

Ne zaman araba alırsak kârlı çıkarız?

ESB Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, araç alacaklara "Bulabiliyorsanız alın. Şu anki fiyatlar düne göre, pahalı ama yarına göre daha ucuz. Bir sonraki aya göre ise çok daha ucuz” tavsiyesinde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ne zaman araba alırsak kârlı çıkarız?

Döviz kuruna bağlı olarak otomotiv fiyatları vergi dilimleri de dahil olunca daha da katlandı. ESB Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, "Otomobil fiyatlarındaki artışın önüne nasıl geçilir" ve "Ne zaman araç alınmalı" sorularının cevabını verdi.

“Eğer aracın ham fiyatı 92 bin liranın altındaysa yüzde 45 ÖTV alıyoruz, araç ile 92 bin 1 lira ile 150 bin TL arasındaysa o zaman yüzde 50 alıyoruz. 150 bin 1 TL’den itibaren ise yüzde 80 alıyoruz.” diyen Şahin, 150 bin lira olan bir araca sadece 1 lira zam geldiğinde aracın fiyatının tam 55 bin TL arttığını ifade etti. Şahin “15, 20, 25, 30 kademeli olarak ÖTV artmalı. Aracın 92 bin liralık kısmına yüzde 45, 150 bin liraya kadar olan kısmı yüzde 50, 150 bin lira üzerindeki kısmına yüzde 80 vergi alırsanız araç fiyatlarında 55 bin 60 bin liralık düşüş olur.” dedi. Şahin, böylece karaborsanın da birçok anlamda engelleneceğini belirtti.

ÖTV dilimi kökten değişmeli
Erol Şahin otomobil sektörünün devletten beklediği ana şeyin kurun stabilleşmesi olduğunu söyledi. Kurdaki bu oynaklık yüzünden otomotiv firmalarının fiyatı belirleyemediğini söyleyen Şahin ikinci sorunun ÖTV dilimlerinde olduğunu belirtti.


ÖTV diliminin kökten değişmesi gerektiğini savunan Şahin, araç fiyatları konusunda ise "Araç bulabiliyorsanız alın. Şu anki fiyatlar düne göre, pahalı ama yarına göre daha ucuz. Bir sonraki aya göre ise çok daha ucuz. Araç almak isteyenler; araç bulabiliyorlarsa ve ihtiyaçları varsa, aşırı borçlanmadan otomobil alabilirler.” şeklinde konuştu. İkinci elde fahiş fiyatların olduğunu söyleyen Şahin, "Hiçbir şart altında 'Araçsız kaldım, araç yok' deyip de değerinin üzerinde araç almayın. Ben almıyorum siz de almayın" tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zirve öncesi 'kırmızı çizgi' açıklaması

Zirve öncesi 'kırmızı çizgi' açıklaması