21 Kasım 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık B12 Eksikliğinin Psikolojik Belirtileri Nelerdir?

B12 Eksikliğinin Psikolojik Belirtileri Nelerdir?

B12 eksikliğinin psikolojik etkileri nelerdir ve bu etkiler nasıl günlük hayata seyir eder detaylandıralım. İşte depresyon ve b12 arasındaki ilişki!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
B12 Eksikliğinin Psikolojik Belirtileri Nelerdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Vücudumuzda bazı eksiklikler olması sonucunda özellikle gündelik yaşam içerisinde yaşanan sorunlar ortaya çıkar. Gündelik yaşamda yaşanan sorunlar ile başa çıkabilmek adına detaylı bir kan testi yapılması önemlidir.

Yapılan kan testi sonuçlarına göre vücutta ne eksik olduğunu ve ne gibi bir takviye sürecinin gerçekleşeceği hakkında fikir edinilmesi gerekir. B12 eksikliğinin psikolojik etkileri, gündelik yaşamda kendisini en çok unutkanlık ile belli eden bir eksiklik olarak karşımıza çıkmaktadır.

B12 Eksikliğinde Depresyon Belirtileri Nelerdir?

B12 eksikliğinin psikolojik etkileri arasında depresyon belirtileri de yer alır mı? Kansızlık, depresyon, halsizlik, unutkanlık ve sinir hasarı oluşur. Yaşanan psikoloj8k etkiler durumu depresyona da taşıyabilir. Bu sebeple kişinin B12 eksikliği var ise mutlaka takviye ve tedavisi sağlanmalıdır. 

Depresyon ve B12 arasındaki ilişki de belirtilere bakılarak anlaşılabilir. B12 eksikliği sorunu yasayan bir kişi yaşadığı bazı etki ve belirtilerden rahatsız olduğu için doktora başvurur. Bilinen ve en sık karşılaşılan B12 eksikliğinin psikolojik etkileri ise su şekildedir:

•    Konsantrasyon ve odak problemi
•    Yorgun hissetme 
•    Halsiz olma
•    Unutkanlık yaşama 
•    Güçsüz hissetme
•    Aşırı sinirlilik hali 
•    Davranış bozuklukları 
•    Saç dökülmesi 
•    Kalpte çarpıntı 
•    Üşüme 
•    Kiloda kayıp 
•    Ciltte kuruluk oluşması 
•    Cansız bir cilt görünümü 
•    Ağızda oluşan yaralar 

Anksiyete ve B12 Eksikliği Arasındaki İlişki Nedir?

Anksiyete, altında birçok çeşit bulunduran bir ruhsal rahatsızlıktır. Anksiyete Belirtileri yaşayan bir kişi gündelik hayatta, sosyal yaşamda ve iş hayatında birtakım zorluklar yaşar. 

B12 Eksikliği yaşayan bir kişi de anksiyete belirtilerini yaşayabilir. Anksiyete bir nevi huzursuzluk ve telaş halidir. Kişi huzursuz bir şekilde verimsiz bir yaşam sürer. B12 eksikliği sinirlerin işlevini etkilediği için sinirlilik ve anksiyete de oluşturabilir.

Anksiyete bozukluğundan D vitamini de eksiklik olarak karşımıza çıkmaktadır. Depresyon ve B12 arasındaki ilişki açıklandığı gibi anksiyete ile ilgisi de açıklanabilir. B12 eksikliğinin psikolojik etkileri anksiyete ve depresyon sonuçları ile sonuç bulabiliyor. 

B12 Eksikliğinin Hafıza ve Konsantrasyon Üzerindeki Etkileri Nelerdir? 

B12 eksikliği kişide hafızada ciddi etkiler bırakır. Kişi geçmişi iyi hatırlamamaya başlar ve gündelik yaşamda da unutkanlık yaşadığı için birçok sorun yaşamaya başlar. Unutkanlık yaşanması kişinin verimsiz bir yaşam geçirmesine etki eder.

B12 eksikliği aynı şekilde kişide konsantre bozukluğu da yapmaktadır. Konsantre bozukluğu ve odak sorunu yaşanması özellikle öğrencilik yaşamında büyük bir başarı sorunu yaratır. 
B12 eksikliğinin psikolojik etkileri kişide sinir bozuklukları oluşturacağı gibi konsantrasyon bozukluğu ve hafıza zayıflaması sonuçlarını oluşturur. Depresyon ve B12 arasındaki ilişki de yine benzer etkileri kişi üzerinde bırakır. 

Peki bu eksikliği kapatmak için ne yapılması gerekir? Öncelikle bir doktora başvurularak kan testi ile eksiklik belirlenmelidir. Sonrasında belirli tedaviler kişiye uygulanır. 
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?