14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Kozalak Şurubu Faydaları Nelerdir?

Kozalak Şurubu Faydaları Nelerdir?

Özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonlar ve boğaz ağrısı ciddi bir artış gösterir. Bunun için pek çok kişi de doğal yollardan bağışıklıklarını güçlendirmeyi ister.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kozalak Şurubu Faydaları Nelerdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

İlaç kullanmaktansa doğal yöntemler daha kolay işe yarar. Bunun için çam kozalağı şurubu tüketimi son zamanlarda oldukça fazla yaygınlaşmıştır.

Çam Kozalağı Şurubu Nasıl Tüketilmelidir?

Çam kozalağı şurubu tüketimi için muhakkak kullanım önerilerine göz atmak gerekir. Özellikle alerjen bir bünyesi olanların içmeden önce doktora başvurması önerilir. Keskin ve tatlı bir aromaya sahiptir. Günde en fazla iki yemek kaşığı içilmesi önerilmektedir. Direk şurubu sade bir şekilde tüketebileceğiniz gibi su içerisine aynı miktarda karıştırarak da tüketebilme avantajınız bulunur. Keskin bir tadı vardır ve bu nedenle sade olarak çam Kozalağı şurubu tüketimi sonrası ılık bir su içerek ferahlayabilirsiniz. Kan akışını düzene sokar ve gribal enfeksiyonlara karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Yetişkinler çocuklara oranla daha fazla tüketebilme imkanına sahiptir. Yine de fazlası alınamamalı ve devamlı kullanılabilmelidir. Mutfak keşfinin sınır tanımadığı bir dünyada, tat tomurcuklarınızı bir çam ormanının kalbine taşıyan bu lezzeti rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

Kozalak Şurubu Tüketmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Kozalak şurubu faydaları saymakla bitmez. Her anlamda çocuklar ve yetişkinler için şifalı sayılan bir besindir. Vitamin ve mineral açısından yüksek değerleri bulunur. Bu kozalaklar ilkbahar ve yaz aylarında, yeşil, yumuşak ve hala ağaçtayken toplanarak şurup için hazır hale getirilmelidir. Yere düşen kahverengi, odunsu kozalaklar bu şurup yapılırken kullanılmamaktadır. Bazı türlerin kozalakları, ağacın tepesinden dibine doğru dalların uçlarında büyür ve bu da onlara ulaşmayı kolaylaştırır, ancak bazı türlerin kozalakları yalnızca ağacın en üst kısımlarında büyür ve bu da onlara ulaşmayı neredeyse imkânsız hale getirir. Oldukça titiz bir şekilde üretilmesi gereken bu şurup fazla tüketildiğinde boğazı yakan bir his bırakabilir. Kozalak şurubu faydaları bilindiği için özellikle bağışıklığın en çok düştüğü kış aylarında sıklıkla içilmesi gerekir. Bal kıvamındaki bu şurubu dilerseniz ılık suya katarak çay gibi tüketmeniz de mümkün olur. Tamamen doğal yapılanları tercih ederek çeşitli katkı maddelerinden de uzak durabilirsiniz.

Kozalak Şurubu Çocuklar İçin Güvenli mi?

Kozalak şurubu faydaları hem yetişkinler hem de çocuklar için oldukça fazladır. Bu nedenle en az ktakı maddesine sahip olanları yani tamamen doğal olarak elde edilenlerinin çocuklar için güvenilir olduğu söylenebilir. Yine de eğer alerjen bir durum şüphesi varsa doktora danışılarak daha güvenli bir şekilde tüketime uygun hale gelir. Çam kozalağı şurubu tüketimi çocukların bağışıklığını destekleyerek onları hastalıklara karşı dirençli bir hale getirir. Özellikle diğer çocuklardan bulaşabilecek hastalıklara karşı da vücut direncini büyük ölçüde arttırabilir. Bu nedenle çocuklarınıza vererek daha iyi olmaları için onların beslenmelerini düzenli hale getirebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Patates Kızartmasında Ne Kadar Kalori Bulunur?

Patates Kızartmasında Ne Kadar Kalori Bulunur?