20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Sağlık Omicron varyantı Türkiye'de hangi illerde görüldü? Omicron varyantı ölüm oranı nedir, belirtileri ne

Omicron varyantı Türkiye'de hangi illerde görüldü? Omicron varyantı ölüm oranı nedir, belirtileri ne

Koronavirüs ve omicron varyantı tüm dünyanı meşgul etmeye devam ediyor. Koronavirüsün son mutasyonu omicron varyantı hakkında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. İlk olarak Güney Afrika'da görülen Omicron varyantı tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Omicron varyantı Türkiye'de de görüldüğü açıklandı. Merak edenler "Omicron varyantı hangi illerde var, hangi illerde görüldü? Omicron varyantı belirtileri ne, ölüm oranı ne?" sorularına cevap arıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Omicron varyantı Türkiye'de hangi illerde görüldü? Omicron varyantı ölüm oranı nedir, belirtileri ne

Omicron varyantı tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Koronavirüs'ün son ve tehlikeli varyantı omicron dünyada bulaşmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde omicron varyantının Türkiye'de de görüldüğünü açıkladı. Bu gelişmenin ardından omicron varyantı nedir, belirtileri neler? Omicron varyantı hangi illerde görüldü, hangi illerde var? araştırması yapmakta. İşte omicron varyantı hakkında son detaylar...

OMİCRON VARYANTI NEDİR, NE KADAR TEHLİKELİ ÖLÜMCÜL MÜ?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından kritik varyantların olduğu listeye 5. sırada eklenen omicron, yüksek risk arz ediyor. Uzmanlar bu varyant içerisinde tam 32 farklı mutasyon tespit edildiğini açıklarken, bu virüsün corona virüsü aşılarına karşı daha dirençli olabileceğini duyurdu.

Bilim insanları, “Bu varyant şu ana kadar karşılaştıklarımız arasında en tehlikelisi olabilir” yorumunu yaparken şu ana kadar sadece 10 vaka tespit edildiği belirtildi. Üç farklı ülkede bulunduğunu açıklayan London College Üniversitesi’nde görevli bilim insanı Profesör François Balloux, “Bu varyant muhtemelen teşhis konulmayan bir AIDS hastasına bulaştıktan sonra mutasyona uğradı” dedi.

DSÖ, B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni mutasyonunun adını değiştirerek, "Omicron" ismini verdiğini duyurdu. Bu mutasyonun daha bulaşıcı olduğunu belirtilen DSÖ, açıklamasında "Bu mutasyon, bazıları endişe verici olan çok sayıda mutasyona sahiptir. Ön bulgular yeni mutasyonun daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde" ifadelerine yer verdi.

omicronDünya Sağlık Örgütü, Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını verdi. İlk bulgulara göre Güney Afrika ve Botsvana'dan yayılan omicron varyantı daha yüksek bulaşma riski taşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Güney Afrika'da görülen ve B.1.1.529 olarak adladırtılan koronavirüsün (Covid-19) yeni mutasyonunu değerlendirmek üzere düzenlenen toplantının detaylarına değindi.

OMİCRON TÜRKİYE'DE HNGİ İLLERDE GÖRÜLDÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulu'nda 2022 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Koca Türkiye'de omicron varyantının görülüp görülmediğine ilişkin soru üzerine, 6 kişide omicron varyantına rastlandığını belirtti.

Bakan Koca, "Türkiyede 6 kişide Omicron varyantı görüldü. Bunlardan 1'i İstanbul, 5'i İzmir'de. Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Belirtileri hafif ayaktan takip edilen sorunu olmayan hastalar. Omicron varyantıyla ilgili vatandaşın tereddütü olmasın. Bulaşıcılığı daha fazla ama etkisinin ön belirtilerle daha düşük olabileceği şeklinde düşünüyoruz. Yapılması gereken vatandaşımızın bugüne kadar olduğu gibi tedbirlere devam etmesidir" diye konuştu.

omicron

OMİCRON VARYANTININ BELİRTİLERİ NELER?

Omicron'a yakalanan 43 kişinin incelendiği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) raporunda en sık görülen semptomlar hakkında da bilgi verildi.

Raporda yüzde 89 öksürük, yüzde 65 yorgunluk ve tıkanıklık veya yüzde 59 oranında burun akıntısı en yaygın üç semptom olarak sıralanıyor.

Söz konunu raporda yüzde 16 nefes darlığı, yüzde 11 ishal ve yüzde 8 oranında tat veya koku kaybı da nadir görülen semptomlar olarak belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari ücret saatlik nasıl hesaplanır? Asgari ücret günlük net ne kadar, brüt ne kadar?

Asgari ücret saatlik nasıl hesaplanır? Asgari ücret günlük net ne kadar, brüt ne kadar?