18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Sağlık Sıcak havalara dikkat! Aşırı sıvı kaybı tehlike yaratabiliyor

Sıcak havalara dikkat! Aşırı sıvı kaybı tehlike yaratabiliyor

Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcakların neden olduğu su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin görülebileceğini belirterek, gün içinde 2-2,5 litre su tüketilmesi, bol, hafif ve açık renkli giysiler giyilmesi önerisinde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sıcak havalara dikkat! Aşırı sıvı kaybı tehlike yaratabiliyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yaz aylarında sıcaklıkların artması ile birlikte vücut ısısının yükseldiği biliniyor. Bu durumda vücutta su ve mineral kaybı yaşanabiliyor, ki bu da çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Risk Altındaki Gruplar Kimler?

Aşırı sıcaklardan en çok 65 yaş ve üzeri bireyler, küçük çocuklar, bakıma muhtaç kişiler, hamileler, sporcular ve çeşitli kronik rahatsızlıkları bulunanlar etkileniyorlar.

Su Tüketimi ve Önemi

Sıcak yaz aylarında su tüketiminin artırılması gerektiği unutulmamalı. Bu dönemde suyun vücut için hayati önemi büyük; sindirim, hücre işlevleri, metabolizma ve vücut ısısının kontrolü için gereklidir.

Beslenme Önerileri

Aşırı sıcaklarda sağlıklı beslenme büyük önem taşır. Dengeli ve lifli besinler tüketmek, şekerli ve yağlı gıdalardan kaçınmak sağlığın korunmasına yardımcı olabilir.

Hijyen Kurallarına Dikkat

Yaz aylarında besin zehirlenmelerine karşı hijyen kurallarına uymak önemlidir. Dışarıda satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalı, riskli besinlerin saklanması ve hazırlanmasıyla ilgili önlemler alınmalıdır.

Özel Gruplara Öneriler

Özellikle bebekler ve çocuklarda görülen ishallerin önlenmesi için el temizliğine dikkat edilmeli, meyve ve sebzeler iyice yıkanmalı ve gerektiğinde sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Tatil Programları ve Beslenme

Tatil dönemlerinde açık büfe gibi yerlerde aşırı miktarda besin tüketmekten kaçınılmalı, sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen gösterilmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya açıkladı: Tatilde meydana gelen kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya açıkladı: Tatilde meydana gelen kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti