19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Seyahat Türkiye'deki En Popüler Tatil Rotaları

Türkiye'deki En Popüler Tatil Rotaları

Türkiye, doğal oluşumları ve yapıları sayesinde tatil için tercih edilebilecek en önemli ülkelerden biridir. Tatilciler tarafından tercih edilen ülkemiz, tatil beldeleri sayesinde günümüzde dahi yüksek oranda turist alımına olanak sağlıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi

Sadece tatil için gelen turistler değil yurt içimizden de tatil için pek çok seyahat imkanı sunuluyor. Deniz tatili, kış tatili başta olmak üzere amaca ve isteğe yönelik pek çok farklı tatil modeline sahip olan ülkemiz, popüler tatil rotaları sayesinde herkes tarafından tatil tercihi olmayı başarıyor.

Türkiye'de En Çok Tercih Edilen Tatil Noktaları

Türkiye’deki en popüler tatil rotaları tatil yapma amacınıza göre değişiklik gösterebilir. Listemizde de yer alan bölgeler gerek tatil imkanları gerekse doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Tatil bölgelerine gitmek için kendi planınızı oluşturabileceğiniz gibi tatil turları düzenleyen firmalar ile de anlaşabilirsiniz. 

Kış Tatili İçin En Çok Tercih Edilen Yerler

Türkiye’de kış tatili için gidilebilecek nelerdir? Söz konusu bölgeleri tatil planınıza dahil etmeden önce ilgili bölge ile ilgili detaylı araştırma gerçekleştirip bütçe planı yapmanız oldukça önemlidir.

Bursa, Uludağ:

Kış sporlarını gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışından tatilci alan Bursa, popüler kayak merkezi Uludağ ile ön plana çıkmakta. Popüler kayak sporlarına imkan tanımasının yanı sıra doğal güzellikleri ile kartpostallık görüntülere de neden olmakta.

Kayseri, Erciyes:

Kış tatilleri genellikle kayak sporları için tercih edilir. Kayseri, Erciyes de ülkemizde en çok tercih edilen bölgelerden. Geniş pist alanları, modern testisleri ile öne çıkarak kayak için muazzam imkanlar ve manzaralar sunar.

Erzurum, Palandöken:

Geniş pistlerinin yanı sıra uzun kayak pistleri ile karda kayma deneyimini uzun uzun yaşayabileceğiniz Erzurum, Palandöken kaliteli kar yapısı ile de dikkat çekmekte.

Bolu, Kartalkaya:

İstanbul ve Ankara gibi bölgeler için yakın, merkezi konumda kalan Bolu, Kartalkaya bölgesi özellikle hafta sonu kısa tatiller için tercih edilebilir. Kış tatiline her an erişmenizi sağlayan bölge Ankara ve İstanbul gibi bölgelerden kolaylıkla erişilebilmesi ile öne çıkmakta.

Yaz Tatili İçin En Çok Tercih Edilen Yerler

Türkiye’de deniz tatili en az kış tatili kadar popüler ve önemli bir yere sahiptir. Deniz tatili, özellikle ülkemize kazandırdığı döviz ile dikkat çekmekte. Her ne kadar yurt dışından gelen tatilcilerin ilk tercihi gibi gözüküyor olsa da ülkemizde de deniz tatili en çok tercih edilenler arasında yer almakta.

Antalya:

Antalya bölgesi Akdeniz’in incisi olarak da bilinir. Konyaaltı, Lara gibi öne çıkan bölgeleri ile dikkat çeker. Tarihi pek çok bölgesi ile lüks tatil köyü imkanı sunmasının yanı sıra Kaş, Kemer, Belek ve Alanya gibi tatil beldelerinde bütçenize uygun tatil planları hazırlayabilirsiniz.

Muğla, Bodrum:

Tarihi evleri, beyaz badanalı binaları ve özellikle gece hayatı ile öne çıkan Bordum, deniz tatili için tercih edilebilecek bir bölge. Aktif gece hayatı sayesinde günüz deniz keyfinden sonra akşam eğlence imkanları da sunulmakta.

İzmir, Çeşme:

İzmir’in Çeşme bölgesi özellikle tarihi yapıları ile öne çıkmakta. Hem deniz için hem de günlük gezintiler için uygun olan bölge kimi tarihi mekanlarda kalma imkanları da sunmakta. Yaz aylarında ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok bölgede ilgi odağı olan Çeşme, tatil için en popüler yerlerden birisidir.

Muğla, Marmaris:

Listemizde Marmaris bölgesi ile birlikte ikinci kez yer alan Muğla yine gece hayatı ve ünlü marinaları ile öne çıkmakta. Özellikle tatil seçimlerinde söz konusu özellikleri ön planda tutan tatilciler, Muğla bölgesini daha çok tercih ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boşanmanın eşiğindeler! Wanda Nara, Icardi’yi takipten çıktı

Boşanmanın eşiğindeler! Wanda Nara, Icardi’yi takipten çıktı