20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gösterdiğimiz irade açık ve nettir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gösterdiğimiz irade açık ve nettir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 10 büyükelçinin geri adım atmasına dair konuşan Çelik, "Gösterdiğimiz irade açık ve nettir. Yapılan iş, diplomatların saygınlığına uygun bir iş değildir." sözlerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gösterdiğimiz irade açık ve nettir

Ömer Çelik'in açıklamaları özetle şöyle: Cumhuriyeti kuran ruh bugün aynı irade ve kararlılıkla yaşıyor. Gazi Mustafa Atatürk'ün 'Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz' iradesi, hepimiz için yol göstericidir. Bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Polatlı'da top sesleri duyulurken milletvekilleri Meclis'i terk etmediyse, 15 Temmuz'da da aynısı yaşanmıştır. Yüce Meclisimiz 2 kere gazi olmuştur.

 ŞEBNEM ŞİRİN CİNAYETİ

Şebnem Şirin hunharca katledildi. Kadın cinayetleri bizi kahretmeye devam ediyor. Bu canilerin içinde bulundukları kültürel ortam, onları teşvik eden çeşitli kodlar, birçok alanca güçlü bir mücadele verilmesi gerektiğini gösteriyor. Kadına dönük şiddetin, insanlığa dönük şiddet olduğunun anlatılması çok boyutlu bir çalışmayı gerektiriyor.

CHP'NİN TEZKEREYE HAYIR KARARI

Son olarak Irak ve Suriye'deki askeri varlığımız için bir tezkere yüce Meclis'e getirildi. Burada 'hayır' oyu veren partilerin dayanaksızlığı ile karşı karşıya kaldık. DEAŞ ve PKK ile mücadele edildi. Geçmişte YPG PKK Türkiye'ye niye saldırsınlar diyenler bugün tezkereye hayır oyu vermişlerdir. Silahlı kuvvetlerin orada olmaya devam etmesi elzemdir. Türkiye'nin sınır güvenliği açısından ne kadar hayati olduğu bu süre içinde bir kere daha görülmüştür. Tezkere milli güvenliğimize gösterdiğimiz hassasiyettir.

Geçmiş zamanlarda CHP birçok konuda anlaşmazlığımız olsa bile, milli güvenlik konusunda yüksek hassassiyet gösterirdi. Yüksek sesle hayır oyu vereceklerini söylediler, ve verdiler de. Milletimiz bunu değerlendirecektir. Bu ibretlik bir durumdur, savrulma yaşadılar.

AFRİKA VE AZERBAYCAN ZİYARETLERİ

Afrika'da yatırımlar yapıyoruz, insani faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Afrika'ya ziyaretlerimiz devam edecek. Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan ziyaretinde bölge ülkelerine güçlü ve pozitif mesajlar vermiştir. Ayrı bir tarihi fırsat penceresi Ermenistan için sunulmuştur. Makul bir ülke gibi davranırsa, bölgedeki istişare grubuna dahil edilecektir.

BÜYÜKELÇİLERİN GERİ ADIM ATMASI

Türk yargısına müdahale olarak biz açıklamamızı yaptık. Türkiye egemen bir devlettir. Hiçbir şekilde böyle uslubu kabul etmeyeceğimizi ortaya koymuştuk. Gösterdiğimiz irade açık ve nettir. Pek çok büyükelçi ile çalıştık, birçoğı ile emekli olduklarında bile temasımız sürüyor. Ülkeler arasında birbirini eleştiren dönemler yoğunlaşabiliyor. Bu dönemlerde bile, bir büyükelçi diplamatik başarısını ortaya koyararak, hep görevini doğru yapmış oluyor, hem ülkesinin temsilini doğru yapmış oluyor. Ama bu son olayda yapılan iş, diplomatların saygınlığına uygun bir iş değildir.

AB'NİN TÜRKİYE RAPORU

Fasıl bile açmıyorsunuz, yaptığını analiz değil. Çelişki şurada, fasıl açmak bir ön şart olmaz. Bir meseleyi müzakere edersiniz, sonra ilerleyebiliyorsanız bu faslı kapatabilirsiniz. Sadece bu konuda Türkiye'ye karşı negatif koz olarak kullandığınız ortaya çıkıyor. Ama siz müzakere etmeye bile yanaşmıyorsunuz ve söylediğiniz eleştirinin ciddiye alınmasını istiyorsunuz. Samimilerse 23. ve 24. fasılları açmalılar.

İSRAİL'E YERLEŞİM TEPKİSİ

İsrail'de işgal altındaki yerlerde yapılan icraatlar devam ediyor. İki devletli çözüm perspektifini ortadan kaldıran adımlar atılıyor.

Orman alanlarının imara açılacağına dair iddialar atılmış ve biz de güçlü olarak bunu reddetmiştik. Tekrar ağaçlandırma için çalışmalar son hızla devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TFF'den tam kapasiteli seyirci kararı!

TFF'den tam kapasiteli seyirci kararı!