Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Bakan Göktaş, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamalarına katıldı

Bakan Göktaş, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamalarına katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılında düzenlenen 'Gurbet Kuşu Festivali'ne katılarak, iki ülke arasındaki köklü işbirliğinin devamını diledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Göktaş, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamalarına katıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamaları dolayısıyla düzenlenen 'Gurbet Kuşu Festivali'ne katıldı. Programda konuşan Göktaş, "Bu köklü işbirliğinin artarak devam etmesini iki ülke için de diliyorum. Bu tür festivaller, kültür etkinlikleri bizleri birleştiriyor. Bu birliktelik etrafında daha fazla faaliyeti inşallah önümüzdeki dönemlerde hayata geçiririz" dedi.
Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı sebebiyle “Gurbet Kuşu Festivali” düzenlendi. Özel bir üniversitenin kampüs alanında düzenlenen festivale gurbetçi Türk ve Belçikalı vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Festivalde çeşitli sanatçılar sahne aldı. Kutlamalara Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, Belçika Başkonsolosu Tim Van Anderlecht ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı.
 

Programda konuşan Bakan Göktaş, “Avrupa'da yaşayan Belçikalı Türkler'in şu anda Türkiye'ye yerleşip, buradan oraya ticaret ve iki ülke arasındaki ticaret hacmine önemli katkılarda bulunduğunu görüyoruz. Burada başarı örnekleri var. Ayrıca çok önemli sanatçılarımız da var. Kubat, Hadise, futbolcularımız var. Toplumun önemli figürleri var. Her biriniz aslında olduğunuz gibi çok kıymetli, çok değerlisiniz. Benim çok değerli dostlarım var kendi aranızda da. Her birinize sevgilerimi sunuyorum. 

Türkiye-Belçika dostluğunun artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu gerçekten çok kıymetli. Her birinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Göçün 70'inci, 80'inci, 100'üncü yıllarını da tekrar kutlamak nasip olur inşallah. Bu köklü işbirliğinin artarak devam etmesini iki ülke için de diliyorum. Sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bu tür festivaller, kültür etkinlikleri bizleri birleştiriyor. Bu birliktelik etrafında daha fazla faaliyeti inşallah önümüzdeki dönemlerde hayata geçiririz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karadağ'a 'Atatürk silueti' yansıdı, yüzlerce kişi akın etti

Karadağ'a 'Atatürk silueti' yansıdı, yüzlerce kişi akın etti