18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset CHP’de kriz bitmiyor! 52. madde gerilimi

CHP’de kriz bitmiyor! 52. madde gerilimi

CHP Tüzük Kurultayı, olası cumhurbaşkanı adaylarının güç gösterisine dönüştü. Kendisinden önce 1 saati aşkın konuşma yapan ve ev sahibi gibi davranan Ekrem İmamoğlu’na tepki gösteren Mansur Yavaş, CHP yönetimine sitem etti, “Bu yarışta bende varım” mesajı verdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP’de kriz bitmiyor! 52. madde gerilimi
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin gerilim yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, diğer belediye başkanlarının da konuşması gerektiği yönünde açıklama yaptı. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı kurultayda İmamoğlu ve Özel, Yavaş’ın gönlünü aldı.

Tüzük Kurultayı’nda mikrofonu alarak açıklamalarda bulunan Yavaş, “Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim. Ama maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi. Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum” dedi.

ekrem imamoğlu mansur yavaş özgür özel

GENEL MERKEZE SİTEM

Açıklamasının devamında ifadelerini daha da sertleştiren Yavaş, “Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik” şeklinde konuştu.

ekrem imamoğlu mansur yavaş özgür özel

ÖZEL VE İMAMOĞLU DEVREYE GİRDİ

Mansur Yavaş’ın bu sözlerinden sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu devreye girerek Mansur Yavaş’ın gönlünü almaya çalıştı. Yavaş’ın konuşması yaklaşık 20 dakika sürdü. Konuşma biter bitmez Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanları, soluğu kürsüde aldı. Ekrem İmamoğlu’nun uzun süre Yavaş’a dil dökerek kendisinin bir suçu olmadığını ifade etmeye çalıştığı görüldü. Özgür Özel ise kürsüde yaptığı konuşmada aksaklığın sebebinin kendisinden kaynaklandığını dile getirerek, Yavaş ve tüm delegelerden özür diledi.

ekrem imamoğlu mansur yavaş özgür özel

52. MADDE TARTIŞMASI

CHP’nin tüzük kurultayında parti içi muhalefetin itiraz ettiği aday belirleme yöntemlerini içeren 52. maddenin görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı. Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya gelmemesini eleştirdi, Ankara Milletvekili Deniz Demir tepki gösterdi. Demir’in çıkışmasının ardından salonda gerginlik yaşandı. Tartışma, parti içi muhalefetin itiraz ettiği aday belirleme yöntemlerini içeren 52. maddenin görüşmeleri sürerken gerçekleşti.

SÖZ KONUSU MADDE NEDİR?

“TBMM üyeliği için adayların saptanmasında yöntemler önseçim, örgüt denetiminde önseçim, aday yoklaması, örgüt denetiminde aday yoklaması yöntemlerinde dönem koşulu aranmaz. Partinin milletvekili bulunmayan seçim çevrelerinde milletvekili çıkarmak veya bu seçim çevrelerinde partinin oyunu yükseltmek amacıyla Merkez Yönetim Kurulunun önerisi Parti Meclisi kararıyla dönem kuralı uygulanmayabilir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye rotasını çizdi! Yapay zeka ve çip alanlarında stratejik adımlar

Türkiye rotasını çizdi! Yapay zeka ve çip alanlarında stratejik adımlar