20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Erdoğan'dan 'Yeniden Asya' ve kardeşlik vurgusu!

Erdoğan'dan 'Yeniden Asya' ve kardeşlik vurgusu!

Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyaretinde Yeni Özbekistan Gazetesi için bir makale kaleme aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'dan 'Yeniden Asya' ve kardeşlik vurgusu!

Özbekistan'a ziyarette bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Özbekistan Gazetesi için kaleme aldığı makalede çok önemli konulara vurgu yaptı. Özellikle Erdoğan'ın 'Yeni Asya' vurgusu dikkat çekici.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başkan Erdoğan önemli mesajlar verdi: Bugün imzalanan 10 anlaşma ile süreç daha güçlü şekilde ilerleyecektir. 3.6 milyar doları bulan ticaret hacmimiz önce 5, sonra 10 milyar dolar hedefini yakalayacaktır.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Özbekistan Gazetesi için "Türkiye-Özbekistan: Kardeşlik Hukukuna Dayalı Ebedi Dostluk ve İşbirliği" başlıklı makale kaleme aldı. İşte makaleden alıntılar:

Küresel salgının olumsuz etkilerinin en ağır şekilde hissedildiği 2020'yi artı büyümeyle tamamlayan Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 3.6 milyar doları aştı. 5 milyar dolarlık ticaret hedefine emin adımlarla ilerliyoruz.

Müteşebbis iş insanlarımızın Özbekistan'da imza attığı projeler bizler için bir iftihar vesilesi olmalarının yanı sıra ikili ticaretimizin de itici gücünü teşkil ediyor. 2022'de de ikili ticaret alanında yeni rekorlara imza atılacağına inancım tamdır. İthalat ve ihracat rakamlarının birbirine oldukça yakın düzeyde seyretmesi, ticari ilişkilerimizin birbirini tamamlayıcı ve destekleyici mahiyette olduğunu göstermektedir.

Türkiye'nin 'Asya Yüzyılı'nda kadim kıtayla ilişkilerini 'Yeniden Asya' sloganıyla daha kapsamlı bir yaklaşımla ele aldığı bu dönemde, kardeş Özbekistan'la ilişkilerimizin her alanda derinleştirilmesini, bir tercihten ziyade aramızdaki özel bağların ve tarihin omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluk olarak görüyoruz. Kardeşlik hukukuna dayanan stratejik ortaklık olarak tanımlanan ilişkilerimiz karşılıklı güven ortamında her alanda kök saldı.

Özbekistan'ın, aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev'in dirayetli liderliği altında hayata geçirmekte olduğu 'Yeni Özbekistan' ve 'Üçüncü Rönesans' kavramlarıyla ifadesini bulan reform politikaları, yalnızca Özbekistan'da değil tüm Orta Asya'da hayranlıkla izleniyor.

Mirziyoyev'in 2017'de Türkiye'ye ziyaretleriyle "stratejik ortaklık" düzeyine yükselen ilişkiler, 2020'de Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı ile taçlandı. Özbekistan ziyaretimizde gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileri seviyeye taşınmasına vesile olacak.

Kardeş Özbekistan'la geleceğimizi birlikte inşa etme gayretimizin, insanlığa esenlik getireceğine inanıyoruz. Karşılıklı saygı ve güven temelinde derinleşen işbirliğimizin, aynı ivmeyle gelişmeye devam etmesi temennisiyle, milletim adına Özbek kardeşlerimize en kalbi selamlarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Kaynak: Sabah

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fatura koruma kalkanı devreye girecek, vatandaş mağdur olmayacak!

Fatura koruma kalkanı devreye girecek, vatandaş mağdur olmayacak!