20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Hüsran üstüne hüsran! Kılıçdaroğlu'nun en yakın isimleri açıkta kaldı

Hüsran üstüne hüsran! Kılıçdaroğlu'nun en yakın isimleri açıkta kaldı

Kılıçdaroğlu'nun 'kabinede görev alacaklar' diye listeye koymadığı kurmay isimler şokta. 4 küçük ortağına 37 vekillik kaptıran Kılıçdaroğlu; Selin Sayek Böke, Ünal Çeviköz. Muharrem Erkek, Engin Özkoç gibi adamlarını milletvekili adayı göstermemişti. Seçimin ilk turunda yüzde 4,61 fark yenilmesinin ardından hem kazanma hem de kurmay isimlerin yönetim kademesinde görev alma umutları tükendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hüsran üstüne hüsran! Kılıçdaroğlu'nun en yakın isimleri açıkta kaldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'cumhurbaşkanlığı kabinesinde bakan veya devlet makamlarına atama' vaadiyle, aralarında kurmaylarının ve partinin ağır toplarının bulunduğu isimleri milletvekili listesine koymadı. Ancak 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu'nun yüzde 4.61 farkla geride kalması ve Cumhur İttifakı'nın TBMM çoğunluğunu alması ile "ikinci turda Kılıçdaroğlu'nun şansı yok, yol arkadaşlarını da açıkta bıraktı" yorumları yapılıyor.

Kılıçdaroğlu, 9 Nisan'da aday listelerini belirlerken, aralarında 17 Genel Başkan Yardımcısı'ndan 6'sının da bulunduğu kurmay ekibi ile mevcut milletvekillerinin yarısını tekrar aday göstermedi. Ayrıca, listelerde yerini beğenmeyen bazı isimler de son dakikada adaylıktan çekildi. 134 milletvekilinden aday gösterilmeyen ve seçilmesi zor sıralardan aday gösterildiği için kazanamayanların sayısı 68 olarak tahmin ediliyor.

AĞIR TOPLAR ARTIK 'SİVİL'

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aday gösterilmeyen isimler arasında, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel, Lale Karabıyık, Ahmet Akın ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç da yer aldı.

Aday gösterilmeyen veya olmayan isimler arasında yine daha önce Kılıçdaroğlu'nun yakın ekibinde yer almış Akif Hamzaçebi, Levent Gök, Haluk Koç, Yıldırım Kaya, eski Genel Sekreter Gürsel Tekin, Ünal Çeviköz, Aykut Erdoğdu, İbrahim Kaboğlu, Ali Şeker, Mehmet Bekaroğlu ve Cihangir İslam da bulunuyor.

Listede, milletvekilleri eski DİSK Başkanı Kani Beko, Özcan Purçu, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Abdüllatif Şener gibi isimler de var.

Kılıçdaroğlu'nun başörtülü danışmanı Nuray Çepni de aday gösterilmeyenler arasında.

BAKANLIK VAAT ETMİŞTİ

Cumhuriyet gazetesinin o günkü haberine göre Kılıçdaroğlu, aday gösteremediği kurmaylarına "Bünyemizde dört parti seçime giriyoruz. Ciddi şekilde yer açmamız gerekti. İleride birlikte yol yürümeye devam edeceğiz" dedi.

CHP'den yapılan resmi açıklamada da, "Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olarak, yeni dönemde kendilerinin bilgi ve deneyimlerinden, devlet yönetiminin farklı kademelerinde faydalanacaktır" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2 yıllık sözleşme hayırlı olsun! Ve İlkay Gündoğan transferi resmen bitti

2 yıllık sözleşme hayırlı olsun! Ve İlkay Gündoğan transferi resmen bitti