20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset İP’te FETO borsası açıldı

İP’te FETO borsası açıldı

İP İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında partisinin FETÖ ile bağlantılarına yönelik önemli iddialarda bulundu. İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, bunun Meral Akşener’in bilgisi dâhilinde olmasına rağmen GİK Üyesi ve Parti Sözcüsü yapıldığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İP’te FETO borsası açıldı

Kadir YILDIZ / TÜRKGÜN

İP İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun, FETÖ’cü Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu söyledi. “Kendisi FETÖ’nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan-Türk İş Adamları Derneğinin Başkan Yardımcılığını yapmış” ifadelerini kullanan ve Kavuncu’nun bu görevi yıllarca yaptığını söyleyen Ümit Özdağ, 15 Temmuz’dan sonra devletin bu derneğin kapatılması için başvurduğunu ve derneğin kapatıldığını açıkladı. Özdağ, “Çok net söylüyorum sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsan, öncesinde ve sonrasındaki başkan FETÖ’cüyse, bu arada FETÖ’yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu ve olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır” dedi.

‘MERAL AKŞENER BİLİYORDU’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de durumdan haberdar olduğunu söyleyen Özdağ, “Bunun doğru olmadığını düşündüğüm için daha partiye gelmeden önce bu uyarımı yaptım ve tekrarladım. Meral Hanım ‘Devlette bilgi yok’ dedi, ben de diyorum ki devlet her bilgiyi paylaşmaz. Açık bilgiler var bu bilgilere baktığınızda FETÖ’nün kendi yapılanması içerisinde kendi elemanları dışında kimseyi getirmediğini biliyoruz. Ben ne söylediğini gayet iyi bilerek yıllardan beri terör ve güvenlik konusunda çalışan biriyim” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ’a tepki gösterdi ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. İstanbul’daki ilçe başkanları da bir dilekçe hazırlayarak Ümit Özdağ’ın partiden ihracını istedi.

‘ÜMİT ÖZDAĞ YALANCIDIR’

Partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yapan Akşener, “Milletvekili hür iradeleriyle fikirlerini belirtmeleri partimiz için çok önemli. Şimdi ilginç olanı ölçü kaçsa da bu fikirlerine saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Bunu söyleyen çok büyük bir yalancıdır. Bugün İstanbul İl Başkanımız, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak.” dedi.

2014 YILINDA KURULAN FETÖ MASASI

Taha Altaylı‘ya ait bir balık restoranında aynı masada buluşan Altay ve Kavuncu ailesine FETÖ’nün yayın organı olan Zaman gazetesi yazarı ve Bank Asya ortaklarının da eşlik ettiği görüldü. Yemekte bir araya gelen isimleri hangi amaç ve konuların birleştirdiği ise merak konusu hâline geldi. Yemeğin önemli isimleri arasında FETÖ’nün Kazakistan İmamı M. Mesut Ata’nın yer aldığı görüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başakşehir kötü başladı

Başakşehir kötü başladı