21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Memura, valiye, yatırımcıya tehdit, vatandaşa ‘ödeme’ çağrısı

Memura, valiye, yatırımcıya tehdit, vatandaşa ‘ödeme’ çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset adamlarına yakışmayan davranışlar sergileme- ye devam ediyor. Memur, kamu görevlileri derken, valileri dahi tehdit etmekten geri durmayan Kılıçdaroğlu, bir taraftan sermaye gruplarına “Türkiye’ye yatırım yapmayın” mesajı veriyor, diğer yandan ise vatandaşa sıkça “borçlarınızı ödemeyin” çağrısı yaparak suça teşvik ediyor.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Memura, valiye, yatırımcıya tehdit, vatandaşa ‘ödeme’ çağrısı

Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yer aldığı gerekçesiyle iptal edilen müzik festivali için valilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız” dedi. Paylaşıma en sert tepki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu, "SSK (eski) Genel Müdürü, sözüm ona valileri tehdit etmiş, Çok korkmuşlar(!) Festival adı altında bir dizi sahtekârın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizas- yona devlet izin vermez" ifadelerini kullandı.

Hızını alamayan Kemal Kılıçdaroğlu, bu sefer de hükümetin dar gelirli vatandaşlara yönelik çıkardığı adımları küçük görüp, isyan çağrısı yaptı. Bankalar, iki üç yıl boyunca ödeme alamadıkları gerekçesiyle, alacaklarını düşük ücretlerle varlık şirketlerine satar.

Bu kategorideki tüm şirketlerin, mafya ve tefeci olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, vatandaşa şöyle seslendi: “Borçlarınız nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler, tehdit edecekler.

Bunlar tefecidir, bunlar mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin! Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ödemeyin." Bir taraftan serbest piyasayla oynayan, diğer yandan borcunu ödeyemeyen vatandaşa isyan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, sosyal medyanın da diline düştü. Sosyal medya kullanıcıları, “Evime icraya gelen memurları sana yollayalım mı Sayın Başkan” şeklinde mesajlar attı.

4 dilde çağrı yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı sermaye gruplarına, Türkiye’de can ve mal güvenliğinin olmadığını öne sürerek ‘Yatırım yapmayın’ mesajı vermişti. Daha sonra çağrısını bir adım ileriye götüren Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça tivitler atarak, "Ulusumun çıkarlarına ve dünya iklim politi kasına ters düşen Kanal İstanbul projesine fon sağlayacak kuruluşlara hazineden ödeme yapılmayacaktır. Ayrıca projenin doğamıza vereceği zararlar için tazminat isteyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Önüne gelene tehdit mesajları savuran Kılıçdaroğlu, Biden ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercümanını dahi hedef tahtasına oturtmaktan çekinmemiş, sözde iktidar olduklarında Erdoğan’ın tercümanı Fatima Gülham Abus- hanab’tan hesap soracaklarını bildirmişti.

Tıpış tıpış ödedi!

Elektrik fiyatlarını protesto etmek için Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir yol deneyerek elektrik faturasını ödemeyeceğini ilan eden Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşa sivil itaatsizlik çağrısı yapmıştı. ‘Zamlar geri alınıncaya kadar hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” blöfü yapan Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilmiş, bir süre sonra borcunu ödemişti. Kılıçdaroğlu o dönem yaptığı açıklamada, vatandaşa da “Faturalarınızı Erdoğan ödesin” diyerek seslenmişti. Serbest piyasayla sürekli oynayan “Bay Kemal” lakaplı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde ÖTV üzerinden vatandaşlara “araba almayın” demişti. Otomobil satıcılarının tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, Düzce’de de kamyonculara “Bir hafta kontak kapatırsanız Türkiye’de hayat durur” diyerek akıl vermeye çalışmış, aynı yerde bir vatandaşın “Burası Kandil değil, yanlış gelmişsin” sözlerine sessiz kalmıştı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GECE YARISI ATIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati arasında Twitter üzerinden atışma sürüyor. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Nebati'ye yönelik olarak, "Sayın Nebati, gece gece panikle bana yazmışsınız, gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz. Oysa rahat olabilirsiniz, milletimizin derdi çözülsün, tek laf etmem demiştim zaten. Yeni hedef EYT ve öğretmenler olmalıdır. Haydi bakalım" mesajını paylaştı. Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Nebati "Sayın Kılıçdaroğlu, bizim panikle yaptığımız hiçbir işimiz yok, sadece sizin rol kapma girişimlerinizi deşifre ediyoruz. 27 Temmuz’dan bu yana Adalet Bakanlığımızla birlikte dar gelirli vatandaşlarımıza dönük devam eden çalışmalarımız kamuoyunun zaten malumudur. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin" dedi. Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının uyguladığı faiz politikalarını eleştirerek dün yayınladığı videoda, "Sevgili halkım, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ben. Ödemeyin" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından saatler sonra Nebati ise şu açıklamayı yapmıştı: “Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve âdeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız. Bizler; gencimizin, çiftçimizin, memurumuzun, esnafımızın ve tüm kesimlerimizin nasıl her zaman yanındaysak, icraatlarımızla dar gelirli vatandaşlarımızın da hep yanında olmaya devam ediyor, yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borçlarını yakında tasfiye ediyoruz."

YENI İCRA PAKETİYLE 9 MİLYONA YAKIN DOSYA DÜŞECEK

Adalet Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, dar gelirli vatandaşların icra ve haciz sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla ilk olarak Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı bakan yardımcıları çalışmalara başladı.Yapılan teknik çalışmaların ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 17 Ağustos’ta Adalet Bakanlığında bir araya geldi. Yaklaşık bir ay süren çalışmaların ardından Bakanlar Bozdağ, Nebati, Dönmez ve Karaismailoğlu, bu toplantıda çalışmaya son şeklini verdi. Bu hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde de yeni düzenlemenin detayları netleştirildi ve sunum yapıldı. Kanun değişikliği çalışmalarına Adalet Bakanlığınca başlandı, düzenlemenin yeni yasama döneminin 1 Ekim’de başlamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor. Yeni düzenlemeyle 2 bin liraya kadar olan borçlar icradan düşecek. Bu düzenleme, yaklaşık 9 milyon icra dosyasını kapsayacak.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PYD-YPG devlet kursun diyen CHP

PYD-YPG devlet kursun diyen CHP