21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Yılık’tan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı

MHP'li Yılık’tan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Pelin Yılık, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” nedeniyle açıklama paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Yılık’tan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajı

2 Nisan’ın BM tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak için Dünya Otizm Günü olarak ilan edildiğini vurgulayan Yılık, ‘’Otizm spektrum bozukluğu riski taşıyan ve gösteren bireylerin; gelişimlerini desteklemek için daha yoğun ve nitelikli özel eğitim programlarına ihtiyaçları vardır.’’ dedi.

MHP’li Yılık, şunları söyledi;

‘’2 Nisan tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve Otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Günü” olarak ilan edilmiştir.

Beynin yapısını veya işleyişini etkileyen ve bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülen Otizm Spektrum Bozukluğu; düşünme, hissetme, dil ve başkalarıyla ilişki kurma becerisinde problemler yaşatan karmaşık bir nöro-gelişimsel durumdur. Ağırlıklı olarak belirtileri yaşamın ilk üç yılında görülen otizm, özellikle aileler tarafından zamanında fark edilip; ne kadar erken tanı ve tedaviye başlanırsa o kadar olumlu sonuçlar alınacağı da önemli bir gerçektir.

Otizmin tıbbi tanısının konulması aşamasında tavsiye edilen uygulamalar, çocuk doktoru, psikolog, psikiyatri uzmanı, nörolog, dil ve konuşma terapisti ve iş-uğraşı terapisti gibi uzmanları içeren farklı disiplinlerden bir araya gelen bir ekibin bilimsel yaklaşımıdır.
Otizm ismi aynı olsa bile her çocukta farklı belirtilerle görülebilir, her çocuğun klinik görünümü, tedavisi ve ilerleyişi aynı olmaz. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimdir.

Otizm spektrum bozukluğu riski taşıyan ve gösteren bireylerin; gelişimlerini desteklemek için daha yoğun ve nitelikli özel eğitim programlarına ihtiyaçları vardır.

Otizmli bireylerimizin ihtiyaçlarını iyi analiz edip, bu hassasiyetlere dair çalışmalarımızı titizlikle sürdürmekteyiz. Bu vesile ile 2 Nisan tarihinin ve devamında nisan ayı boyunca otizm spektrum bozukluğuna dair yapılacak çalışmaların toplumumuzda gerekli farkındalığı yaratması açısından önemli bir vesile olmasını temenni ediyor, otizmli çocuklarımıza, yetişkinlere ve ailelerine sağlıklı bir yaşam diliyorum.’’

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
G.Saray'a Mohamed müjdesi!

G.Saray'a Mohamed müjdesi!