20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP kumpaslardan medet ummayı reddediyor

MHP kumpaslardan medet ummayı reddediyor

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Türkiye'nin gardını düşürmek isteyenlere karşı sathı müdafaa anlayışıyla ekonomik cephemizi de güçlendirmek gerekmektedir. İsteyen işin kolayına kaçıp sırf hükümet yıpransın diye her eleştiriyi yapabilir ancak ABD'nin, AB'nin, malum mahfillerin sözcülüğünü yaparak ekonomik kumpaslardan medet ummayı MHP olarak reddediyoruz" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP kumpaslardan medet ummayı reddediyor

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, maliye politikasının öznesinin devlet, nesnesinin insan olduğunu söyledi.

Dünyada ekonomilerin birbirine bağlılığının arttığı bir dönemde hükümetin ekonomi alanındaki etkinliğini sadece mali disiplinle ölçmenin yetersiz kalacağını dile getiren Akçay, maliye politikası araçlarının etkin kullanılmasının, bütçede belli bir oranda açığa yol açtığını, bu durumun geçici olduğunu belirtti.

Akçay, 2018 ve 2019'da Türkiye ekonomisine yönelik benzerine şahit olmadıkları büyüklükte saldırılar yapıldığına işaret ederek, Ağustos 2019'da yurt dışı odakların başlattığı yükselen kur, faiz, enflasyon ve dış ticaret tehditleriyle Türkiye'ye karşı adeta ekonomik bir savaş açıldığını ifade etti. Erkan Akçay, bu saldırılarla, Türkiye'nin emperyalist ülkelerin çıkarları doğrultusunda taviz vermesinin, geri adım atmasının amaçlandığını, piyasalarla oynanıp milletin boğazındaki lokmaya göz dikildiğini söyledi. Bu saldırılara karşı maliye politikasını Hazine ve Maliye Bakanlığının, para politikasını ise Merkez Bankasının etkin, koordineli ve başarılı bir şekilde yönettiğinin altını çizen Akçay, Türkiye'nin saldırılara kambiyo, gümrük ve özel tüketim vergileri, vergi indirimleri, kira kontratlarının Türk lirası cinsinden yapılması mecburiyeti, faiz indirimleri ve oranları, karşılık oranları, kredi kartı limitleri, taksit sayıları, asgari ödeme tutarlarıyla cevap verdiğini anlattı.

"YİĞİDİ ÖLDÜRELİM AMA HAKKINI DA VERELİM"

Kur-faiz-enflasyon üçgeninde alınan tedbirlerle döviz kurunun istikrarlı bir çizgiye oturtulduğunu dile getiren Akçay, şunları kaydetti:

"Yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim. Bütün bu uluslararası ekonomik saldırılara karşı takdire şayan bir şekilde mücadele edip sonuç alan başta Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak olmak üzere, Merkez Bankasını ve tüm ekonomi bürokratlarını tebrik ediyorum. Ekonomik saldırılar karşısında işletilen politikalar amacına ulaşsa da sonuçta düşenler cari açık, enflasyon ve büyüme; artansa bütçe açığı olmuştur. Son aylarda gerek yurt dışından gerekse yurt içinden gelen sinyaller üçüncü bir politika alanına işaret etmektedir. Bu da beklenti politikasıdır. Yapılacak reformlarla büyüme, ithalata bağımlılıktan kurtarılmalı ve cari açık düşürülmeli, vergi sistemi iyileştirilmelidir. Bu gelişmeler göstermiştir ki ekonomik güvenlik, ülkemizin topyekun güvenliği için önemlidir. Türkiye'nin gardını düşürmek isteyenlere karşı sathı müdafaa anlayışıyla ekonomik cephemizi de güçlendirmek gerekmektedir. İsteyen işin kolayına kaçıp sırf hükümet yıpransın diye her eleştiriyi yapabilir ancak ABD'nin, AB'nin, malum mahfillerin sözcülüğünü yaparak ekonomik kumpaslardan medet ummayı MHP olarak reddediyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte sosyal konut projesinin detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte sosyal konut projesinin detayları