16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP Lideri Bahçeli'den Özgür Özel'e sert tepki: 'Ucuz ve sorumsuz'

MHP Lideri Bahçeli'den Özgür Özel'e sert tepki: 'Ucuz ve sorumsuz'

İsrail saldırıları sonrası CHP'nin tutumunu eleştirerek, Özgür Özel’in sözlerini 'ucuz ve sorumsuzluk' olarak değerlendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin milli meselelerde Türkiye’ye yabancılaştığını belirterek "CHP’nin baktığı yer Türkiye’nin milli hedefleriyle bir ve aynı değildir." dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP Lideri Bahçeli'den Özgür Özel'e sert tepki: 'Ucuz ve sorumsuz'
KAYNAK: Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup toplantısında CHP ve Özgür Özel'e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, CHP'nin özellikle İsrail saldırıları ve Ortadoğu’daki gelişmelere karşı tutumunu ve Özel’in açıklamalarını sert ifadelerle eleştirerek, Türkiye'nin milli meselelerinde CHP'nin uzlaşmaz bir tutum sergilediğini söyledi.

Devlet Bahçeli

“Ucuz ve Sorumsuz”

Bahçeli, CHP'yi ve Özgür Özel'i sert bir dille eleştirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin gelişmeler karşısındaki ilkesiz, ilgisiz, ikircikli ve iltihaplı siyaseti gerçekten de endişe verici boyutlardadır. Mahalle yanarken CHP’nin ısrarla havanda su dövmesi, kaçak güreşmesi, polemik ve dedikodu çarkını süratle çevirmesi ayıplı bir siyasetin ucuz numaralarından başka bir şey değildir. İsrail saldırıları ve Ortadoğu’daki gelişmeler kapsamında Meclis Genel Kurulu’nda yapılan kapalı oturumdan hemen sonra Özgür Bey’in açıklamaları ucuz olmasının yanında ileri derecede sorumsuzluk ve savrukluktur.” dedi.

"CHP Türkiye’ye Yabancılaşıyor"

Bahçeli, CHP'nin milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan dönemde ülkenin milli çıkarlarına zarar verdiğini belirtti. “Muhalefetin Türkiye’ye yabancılaşması, milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan dönemde hezeyan nöbetine girmesi siyaset ve demokrasi hayatımız içim vahim bir sancıdır" ifadelerini kullandı.

"Normalleşme 1999'da Başladı"

MHP lideri ayrıca normalleşme çağrılarına değinerek, bu sürecin 1999’da kurulan 57. Cumhuriyet Hükümeti ile başladığını hatırlattı. Bahçeli, “Ucuz normalleşme teklif ve temennileri bize kalırsa maksatlıdır... Normalleşme 25 yıl önce samimi tokalaşma ve kucaklaşmayla halledilmiştir.” diye konuştu.

Devlet Bahçeli

"CHP’nin Durduğu Yer Milli Değil"

CHP’nin milli hedeflerden sapmış bir pozisyonda olduğunu vurgulayan Bahçeli, “CHP’nin durduğu yer Türk milletinin durduğu yer değildir. CHP’nin baktığı yer Türkiye’nin milli hedefleriyle bir ve aynı değildir” dedi.

"Hükümetin Tavrı Doğru, CHP Yanlışta Israrcı"

Bahçeli, hükümetin İsrail ve ABD karşısındaki tavrını savunarak CHP’nin eleştirilerine şu şekilde tepki gösterdi:

"Özgür Bey’in yanından hiç ayırmadığı, ikili görüşmeleri kimlerin namına kayıt altına aldığı meçhul ve muamma olan bir eski büyükelçinin milli gerçeklerle çatışan sözleridir. Hükümetin İsrail ve ABD karşısında ortaya koyduğu tavrı, Atatürk’ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine ihanet sayan, Türkiye’nin güvenlik kaygısını saçma bulan malum süzülmüş monşerin İsrail’in diplomatik misyon temsilcisi gibi konuşması şayet mankurtluk değilse, biliniz ki müptezelliğin daniskasıdır."

"CHP’den Umudumuzu Kesmeyeceğiz"

Bahçeli, CHP’ye yönelik eleştirilerinin ardından umudu kesmediklerini belirterek şunları ekledi:

"Gerçi huylu huyundan vazgeçmez, ancak biz yine de CHP’den umudu kesmeyeceğiz, Türk milletinin ve Türkiye’nin yanında zoraki olsa bile makul bir pozisyon alacağı günleri sabırla bekleyeceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Birikmiş Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?

Birikmiş Tilavet Secdesi Nasıl Yapılır?