20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Akçay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Azerbaycan’ tepkisi

Akçay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Azerbaycan’ tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ermenistan’ın Azerbaycan’da sivillere yönelik yaptığı saldırıyı kınamak yerine, partisinin attığı tweeti, retweet yaparak; geçiştirdiğine dikkati çekerek, ‘’ Bu tweet sade suya tirit!’’ ifadelerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akçay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Azerbaycan’ tepkisi

Ermenistan, sabah saatlerinde kardeş Azerbaycan’da sivil halkı hedef almış, çok sayıda masum insanı şehit etmiş, birçok sivilin de yaralanmasına neden olmuştu.

Can Azerbaycan da bu hain saldırılara anında karşılık vererek, 6 köyü düşman işgalinden kurarmış, 10 işgalci Ermeni askerini öldürürken, 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin de imha edildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dâhil olmak üzere Türkiye’de birçok isim, Ermenistan’ın Azerbaycan’da yaşayan sivil halka yaptığı hain saldırıyı kesin bir dille lanetlerken, dünyadan da Ermenistan’a tepkiler yağdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise doğrudan tepkisini göstermek yerine partisinin paylaştığı tweeti, retweet yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da resmî Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘’Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısına ilişkin görüşünü partisinin tweetini retweet yapmakla geçiştiren bir genel başkan... Bu tweet sade suya tirit!’’ ifadelerini kullanarak, Kılıçdaroğlu’na tepkisini gösterdi.

CHP GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI, AZERBAYCAN'A DESTEĞİ HAZMEDEMEDİ

Öte yandan bir televizyon programında konuşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini eleştirdi.

Çeviköz, ‘’"Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor.” açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akçay, ‘’Azerbaycan’da Türkiye Büyükelçiliği yapmış ve şimdi CHP Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı olan bu kişi “gelen haberler... söylentilere göre...” diyerek Türkiye’yi suçluyor, provokatörlük yapıyor. Yazık ve utanç verici.’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açmasının ardından.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenlediği basın toplantısında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlatılan karşı saldırıda, uzun yıllardır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

Azerbaycan ordusu, Murovdağ zirvesinde de kontrolü ele geçirdi.

Çıkan çatışmalarda 10 Ermeni askeri öldürülürken, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin de imha edildiği belirtildi.

Öte yandan Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik düzenlediği hain saldırıda, sivil halktan çok sayıda şehit ve yaralı olduğu ifade edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'den Karabağ çağrısı

ABD'den Karabağ çağrısı