20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Öztürk: Yerel basını ayakta tutmalıyız

MHP'li Öztürk: Yerel basını ayakta tutmalıyız

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, yerel basının önemine değindi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Öztürk: Yerel basını ayakta tutmalıyız

Tüm Türkiye’de yerel basının elinden tutulması gerektiğini söyleyen Öztürk, yerel basının sadece habercilik görevi olmadığını vurgulayarak, Milli Mücadele yıllarında yerel basının önemli görevler üstlendiğini söyledi. O dönemlerde yerel basının tam bir haberleşme görevi gördüğünü kaydeden Öztürk, cephe ve cephe gerisinin kademesinde yer alarak Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlanmasında önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

MHP Milletvekili Halil Öztürk’ün açıklaması şu şekilde;

‘’Yerel basının elinden tutalım, güçlendirelim’’

‘’Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM’de bir açıklama yaparak, yerel basının önemine değindi ve “Tüm Türkiye’de yerel basınımızın elinden tutalım, onları güçlendirelim” dedi.

‘’Kültür ve tarih dokumuzda yerel basının önemi büyüktür’’

Açıklamasında; yerel basının sadece habercilik görevi olmadığını, bilhassa kültür ve tarihi dokumuzda yerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan MHP’li Öztürk; “Unutulmasın ki; Milli Mücadele yıllarında önemli görevler üstlenen yerel basını, o dönem Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘fazilet adaları’ olarak adlandırmıştır. Çünkü Milli Mücadelede yerel basın, tam bir haberleşme görevi görmüş, cephe ve cephe gerisinin kademesinde yer alarak, Kurtuluş Savaşı’nın başarıyla sonuçlanmasında önemli bir rol üstlenmiştir.” dedi.

‘’Yerel basın gözümüz kulağımızdır’’

Milletvekili Öztürk; “Günümüzde yerel basınımız, biz siyasetçilerin gözü, kulağıdır. Sabah güne başlamadan yerel basındaki haberlere bakmak, o gün TBMM’deki çalışmalarımıza da yön vermektedir. Yani yerel basınımız, bizlerin seçim bölgelerimizdeki en büyük yardımcımızı ve başvuru kaynağımızdır. Çünkü yerel basın, yayımladığı haberler, fotoğraflar ve ele aldığı sorunların yanı sıra, ilin gereksinimleri de duyurmaktadır. Bu bakımdan, yerel gazetelerimizin işlevleri, görevleri ve sorumlulukları bizim için en az ulusal basın kadar önemli” olduğunu savundu.

‘’Yerel basını desteklemek, onları ayakta tutmak zorundayız’’

Son yıllarda yerel basının büyük zorluklar yaşadığını belirten MHP’li Öztürk; “Ciddi anlamda özveriyle, kıt kanaat imkânlarla faaliyetlerini yürütmeye çalışan yerel basınımızın, güçlü olması ve ayakta kalabilmesi çok önemlidir. Gerek yarattıkları katma değer ve istihdam, gerekse kentteki gelişmeleri haberleştirme adına özverili mücadeleleri yalnız kalmamalıdır.

Bu bakımdan yerel basınımız;

KOBİ kapsamında değerlendirilmeli ve Kredi Garanti Fonu’ndan ile KOSGEB destek ve teşviklerinden yararlandırılmalıdır. İçinden geçtiğimiz korona virüs salgını ile mücadele günlerinde yerel medyamıza bir nebze destek olabilmek adına resmi kurumlara olan ödemelerini (SGK primi ve vergi, vb.) en az 1 yıl süreyle erteleyebilmeliyiz. Yine şu dönemde; reklam ve ilan faturalarına yansıyan KDV oranı ile, ilanlardan alınan Basın İlan Kurumu payını %5 veya daha aşağıya indirilmesi kararlaştırılmalıdır. Yerel radyo ve televizyon kuruluşlarından alınan telif bedelleri başta olmak üzere RTÜK payı ile frekans bedelleri bir müddet, destek amacıyla alınmamalıdır. Yerel basınımızda çalışanlarımız da, sağlık ve güvenlik güçlerimiz gibi tehlike altında görevlerini yapmaktadırlar. Bu bakımdan onlara da en azından 3 ay süreyle ek teşvik ödemeleri sağlanarak, banka kredilerinde kolaylıklar sağlanabilmelidir.” diyerek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı yeni teşvik ve destek paketlerinde, yerel basınımızı da muhakkak en güçlü şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. ‘’

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tüm dünya çalışmalarımızı 23 Nisan'da görecek

Tüm dünya çalışmalarımızı 23 Nisan'da görecek