Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TRT Haber yayınında yaptığı açıklamada, CHP ile bazı çevrelerin 2 Nisan Çarşamba günü için başlattıkları “alışverişi ve ticareti durdurma” ile “boykot” çağrılarının başarısızlıkla sonuçlandığını duyurdu. Bakan Bolat, halkın bu çağrılara karşı büyük bir direnç gösterdiğini ve ekonomiyi canlandırmak için alışveriş yapmaya devam ettiğini belirtti.
Bakan Bolat’ın açıklamalarına göre, 2 Nisan’da yapılan alışveriş tutarı, 1 Nisan’a göre iki katına çıkarak 28 milyar TL’ye yükseldi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 1 Nisan’da 14 milyar TL olan kartlı alışveriş tutarı, 2 Nisan’da 28 milyar TL’ye ulaştı. Bu veriler, halkın boykot çağrılarına rağmen alışverişe devam ettiğini ve ekonomiyi desteklediğini gözler önüne serdi.
Halk, Boykot Çalışmalarını Başarısız Kıldı
Bakan Bolat, yaptığı açıklamada halkın bu boykot çalışmalarını başarısız kıldığını vurguladı. "Halkımız adeta bir destan yazdı" diyerek, boykotçuların karşısında halkın alışverişe yöneldiğini ve ekonomiyi durdurmaya çalışanlara ders verdiğini ifade etti. Ayrıca, boykotçuların yaşadığı hayal kırıklığının sosyal medya paylaşımlarına yansıdığını belirtti.
Bakan Bolat, sözlerine şöyle devam etti:
“Boykotçular manzarayı gördüler. Halkımız, ekonomiyi durdurmak isteyenlere iyi bir ders verdi ve boykotçuları hüsrana uğrattı. Onlar yalan söyler, ama rakamlar yalan söylemez. Bu durum onları trajikomik ve aciz duruma düşürdü.”
Ticaretin Desteklenmesi ve Esnafın Yanında Durulması
Ticaret Bakanı, 2 Nisan’daki alışverişin bayram sonrası dönemdeki alışverişin bile iki katına çıkmasını önemli bir gösterge olarak değerlendirdi:
“Normalde bayram sonrasında alışveriş durgundur, ancak buna rağmen halkımız bayramın üçüncü gününe göre bile daha fazla alışveriş yaptı.”
Bakan Bolat, özellikle ticaretin, ekonominin ve üretimin yanında duran vatandaşlara teşekkür etti. Ayrıca iş dünyasının da milli ekonomiye destek açıklamaları yaparak boykotçulara karşı bir duruş sergilediğini belirtti. "Esnafın, halkın ekmeğiyle uğraşan bir ana muhalefet anlayışına karşı en güzel cevabın dayanışma olduğunu gösterdiler" diyen Bolat, hükümet olarak halkın refahını artırmak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
Boykot Çalışmalarının Hüsrana Uğraması
Bakan Bolat, boykot çağrılarının toplumda yarattığı hayal kırıklığına da dikkat çekti:
“Boykotçular yaşadıkları hayal kırıklığını sosyal medyada paylaşıyorlar. Ama halkımız, ekonomiyi durdurmaya çalışanlara karşı büyük bir karşı duruş sergiledi."
Ayrıca, Türkiye'deki ticaretin artmasıyla ilgili verilerin 7-8 Nisan’da daha net bir şekilde ortaya çıkacağı belirtildi.
Son olarak, Bakan Bolat, halkın gösterdiği dayanışmanın büyük önem taşıdığını belirterek, bu dayanışmanın bozgunculara karşı en güzel cevap olduğunu ifade etti. "Bozguncular bozguna uğramaya devam edecek" diyerek, hükümetin ekonomiyi daha da güçlendirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.