24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Geri dönüşlerin ustası

Geri dönüşlerin ustası

Kadıköy’de Fenerbahçeliler adeta şok oldular. 30. dakikada 0-3 geriye düştüler, hatta 1 gol de ofsayttan iptal edildi...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geri dönüşlerin ustası

Göktuğhan Argın / TÜRKGÜN

Kadıköy’de Fenerbahçeliler adeta şok oldular. 30. dakikada 0-3 geriye düştüler, hatta 1 gol de ofsayttan iptal edildi. Sadece taraftarlar ve TV başında izleyenler değil futbolcularda ne olduğunu anlamadı. Futbolda bu şok iyi bilinir ki; zor toparlanır. Geride olan takım 0-3 skorda demorolize olmuştur ve maçın farka gitmemesi için oynamaya devam eder. İşte bilinen bütün bu futbol klişelerini dün akşam bir daha yıktı Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus. Oyun içerisine yaptığı müdahalelerle ve oyunculara saha kenarından verdiği özgüvenle oyuncular bir şekilde kaybetmemek için canlarını dişlerine takıyorlar. Fenerbahçe tarihinde ilk kez Avrupa'da 0-3 geriye düştüğü bir maçta skoru 3-3 getirdi.

Tarihinde ilk defa Avrupa'da üst üste 9 maçtır kaybetmiyor. Kendi rekorları egale etmesi veya ilkler yaşaması önemli ama en önemlisi takım yeniliyorken sahaya sürülen her oyuncunun mental durumunun üst seviyede olmasıydı. 3 aydır takıma giremeyen Zacj’ın maçı çeviren golü atması ve oynadığı oyunuydu. Arda gibi genç bir yıldıza aslında Jesus büyük bir tecrübe kazandırdı. Yenik durumda ki takıma hamle oyuncusu olarak onu sahaya sürerek maçı çevirebilecek kapasitedesin dedi aslında. Jesus kadar övgüyü hakeden bir etken daha var tabii ki 3-0 geri de olmasına rağmen takımlarını son saniyeye kadar büyük bir şevkle destekleyen Fenerbahçe trübünleri de bu maçın önemli mimarlarındandır.

Jesusun saha içine yaptığı bitirici taktiklerinden bahsetmeye gerek yok herkes çıplak gözle de görüyor televizyon başında da. Ama dün maç sonunda yaptığı açıklamada öyle bir futbol dersi daha verdi ki herkese yine tüm futbol kamuoyunda taraflı tarafsız herkes tarafından takdir edildi. Altay’a yapılan protestolara çok sinirlenmişti ve bir nevi rest çekti. Oyuncularıma yapılan protestoları kendime yapılmış sayarım ve burada durmam dedi.

İşte bu konuşmayla hem futbolcularını hem de taraftarlarını yeniden birbirine kenetledi. Fenerbahçe grubunda yine lider ama lider bitirmek için son maçlara kaldılar Rennes ile olan liderlik finali.

AVRUPA’DA SİVASSPOR RÜZGARI ESİYOR

Dün akşam Fenerbahçe’nin geri dönüşünün gölgesinde kalsa da Anadolu’nun önemli kulüplerinden Sivasspor’da akşam cluj karşısında müthiş bir galibiyet aldı. Kısıtlı imkanlarla 3 sezondur üst üste Avrupa’ya giden bir Anadolu takımından bahsediyoruz. Çok büyük bütçelerle değil nokta transferlerle takımlar kuran Sivasspor yönetimi son 3 senedir hem lig de hem de Avrupa’da güzel işler yapıyor. Bu istatistiklerin daha da yukarı çıkması gerekiyor. Sivasspor yönetimi çıtayı yükseltecek bir kaç hamle yaparsa süper lig ve Avrupa liginde başarı elde edebilecek bir kültüre sahip takım haline geldi Sivasspor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaray'ın 9 yılda 784 milyon yolcu taşıdı

Marmaray'ın 9 yılda 784 milyon yolcu taşıdı