20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Sancaklı: Ali Koç bile çare bulamadı

Sancaklı: Ali Koç bile çare bulamadı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, kulüplerin düşürüldüğü durumu “Öyle bir hale gelmişler ki, Türkiye’nin en zengin iş adamı bile hemen çare bulamadı” diyerek açıkladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sancaklı: Ali Koç bile çare bulamadı

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, kulüplerin yaşadığı ekonomik sıkıntılarla ilgili, “Futbol Federasyonu yaklaşık bir ay önce yeni bir kural çıkardı ve kulüplere bildirdi, artık kulüpler gelir-gider dengesine göre belli bir limitte para harcayabilecekler. 5 yıldır nasıl UEFA, FIFA bize kriterler koyduysa şimdi bunu Futbol Federasyonu yaptı ancak bunu koymak yetmiyor, uygulamak lazım. Kulüpler maddi olarak öyle bir duruma geldi ki Türkiye’nin en zengin adamı Ali Koç geçen sene F.Bahçe’ye başkan oldu, çare bulamadı. Önce kulüplerin bu finansal problemini halletmemiz lazım” dedi.

‘PROFESYONELCE YÖNETİN’

Kulüplerin ekonomik durumunu değerlendiren Saffet Sancaklı, kulüplerin şirket gibi yönetilmesi gerektiğini savunarak, “Devlet kulüplerin borcunu ödemiyor, sadece iki yıl ödemesiz olarak bir ödeme kolaylığı yapıyor. Bu da kulüplere büyük rahatlık sağlıyor. Fakat bu durum ‘tamam artık iki sene rahatladık, eskisi gibi har vurup harman savuralım’ anlamına da gelmiyor, bunu da yapamayacaklar” şeklinde konuştu.

‘KENDİ ŞİRKETLERİ GİBİ’

Önce kulüplerin finansal problemini halletmeleri gerektiğini vurgulayan Sancaklı “Taraftar yıldız oyuncu istiyor ama artık Avrupa’dan yıldız oyuncu almak için minimum 20 milyon TL bonservis parası ödemen lazım, bunu da hiç bir kulüp ödeyemez. O yüzden kiralık ağırlıklı oyuncular alınıyor, satın alma opsiyonu gibi bir sene kiralıyorlar. Kulüp yöneticileri kulüpleri kendi şirketlerini yönetir gibi yönetmeli” iddiasında bulundu.

Yorumlar
K
Kubilay 5 yıl önce
İddasında bulundu ne konuşan kişi saffet sancaklı
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
n
necdet sevinçel 5 yıl önce
Sayın Saffet Sancaklı'nın sözlerine katılmıyorum: 1- Bay Ali Koç'un zengin işadamı olduğu tesbiti yanlıştır: hangi işin adamı olduğunu bilmiyoruz; KOÇ imparatorluğunu kuran Vehbi Koç'dur. Bugünküler ya oğlu ya torunudur: yani onlar sadece "mirasyedi"dir. 2-Bay Ali Koç'un işadamı olduğu iddiası da yanlıştır; o'nun kurduğu geliştirdiği bir iş var mıdır? Koç toplululğunu çok eski profesyonel kadrolar yönetir. Haa özür dilerim Bay Ali Koç'un yönettiği bir iş var: Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı. Bu yazıyı okuyanlar geçen bir senede burada ne kadar başarılı aslında hangi seviyede başarısız) olduğunu söyleyebilir mi?????????
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
MHP lideri Bahçeli Söğüt’te olacak

MHP lideri Bahçeli Söğüt’te olacak