22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor NBA'de yeni sezon başlıyor

NBA'de yeni sezon başlıyor

NBA 2024-2025 sezonu başlıyor. İlk maçta son şampiyon Boston Celtics, New York Knicks’i ağırlayacak. Alperen Şengün’ün hedefi ise Houston Rockets ile play-off.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NBA'de yeni sezon başlıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2024-2025 sezonu, yarın sabaha karşı başlıyor. Ligin 79. sezonunda açılış maçında Boston Celtics, New York Knicks’i ağırlayacak. Aynı gün Los Angeles Lakers da sahasında Minnesota Timberwolves ile karşılaşacak.

Celtics yine favori

Geçen sezonun şampiyonu Boston Celtics, yeni sezonda da şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor. Celtics’in öne çıkan isimleri Jayson Tatum ve Jaylen Brown, yeni sezonda da takımın başarılarında önemli rol oynamaları beklenen oyuncular arasında yer alıyor.

Alperen Şengün'ün hedefi play-off

Milli basketbolcu Alperen Şengün, Houston Rockets ile NBA'de play-off'a kalmayı hedefliyor. Şengün, 5 yıllık yeni sözleşmesi ile Türk spor tarihine geçen bir anlaşma imzaladı. Geçtiğimiz sezon 21,1 sayı, 9,3 ribaunt ve 5 asist ortalamalarıyla dikkat çeken Şengün, performansını bu sezonda da sürdürmeyi planlıyor.

Milli basketbolcu Alperen Şengün

Türk oyuncular Avrupa'ya döndü

Geçtiğimiz sezon NBA’de oynayan milli basketbolculardan Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven, bu sezon Avrupa’ya döndü. Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven, Panathinaikos’ta forma giyecek, Furkan Korkmaz ise Monaco’ya transfer oldu.

Kevin Durant 30 bin sayı barajını geçmeye çalışacak

Phoenix Suns forması giyen Kevin Durant, NBA kariyerinde 28 bin 924 sayıya ulaştı. Yeni sezonda hedefi, 30 bin sayı barajını aşarak tüm zamanların en skorer oyuncuları listesinde ilerlemek.

LeBron James, rekorlara odaklandı

Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James, NBA’de 40 bin sayı barajını aşan ilk oyuncu oldu. Bu sezonda da hedefi, John Stockton'ı geçerek en fazla maça çıkan oyuncular listesinde ilerlemek.

Play-off'lar Nisan'da başlıyor

NBA normal sezonu 13 Nisan 2025'te sona erecek. Play-off'lara katılacak son takımlar, play-in turnuvası ile belirlenecek. Play-off'lar 19 Nisan’da başlayacak, NBA Final Serisi ise 5 Haziran'da yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Memişoğlu: "Yenidoğan çetesi" 26 Nisan'da çökertildi

Bakan Memişoğlu: "Yenidoğan çetesi" 26 Nisan'da çökertildi