03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor THY Avrupa Ligi'nde yeni sezon başlıyor

THY Avrupa Ligi'nde yeni sezon başlıyor

THY Avrupa Ligi 2024-2025 sezonu yarın başlıyor. Türkiye’yi Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes’in temsil edeceği organizasyonda sezon 11 Nisan 2025’te sona erecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY Avrupa Ligi'nde yeni sezon başlıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

THY Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu başlıyor. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en prestijli basketbol organizasyonunda ilk maçlar yarın oynanacak. Ligde mücadele edecek 18 takım, sezon boyunca şampiyonluk mücadelesi verecek.

Lig Formatı

Bu sezon da geçen yılki formatla devam edecek olan THY Avrupa Ligi’nde 34 haftalık normal sezonun ardından ilk 6 sırayı alan takımlar doğrudan play-off’a kalacak. 7-10. sırada yer alan takımlar ise play-in oynayacak. Play-off çeyrek finalleri 25 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Dörtlü Final ise 23-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye'yi İki Takım Temsil Edecek

Türkiye’yi bu sezon da Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko temsil edecek. Geçen sezon play-in oynayan Anadolu Efes ile Dörtlü Final'de mücadele eden Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi’nin daimi üyeleri olarak sezona başlayacak.

THY Avrupa Ligi

NBA'den Gelen Yıldızlar Dikkat Çekiyor

Bu sezon Avrupa Ligi'nde NBA’den transfer edilen önemli oyuncular göze çarpıyor. Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven, Ergin Ataman'ın yönetimindeki Panathinaikos’a katılırken, Furkan Korkmaz Monaco’ya transfer oldu. Ayrıca, Sasha Vezenkov Olympiakos’a geri dönerken, Evan Fournier de Yunan ekibine katıldı.

Valencia Gitti, Paris Basket Geldi

Bu sezon, organizasyonda tek takım değişikliği yaşandı. İspanyol temsilcisi Valencia, yerini Fransa'dan Paris Basket’e bıraktı. Paris Basket, THY Avrupa Ligi'nde ilk kez mücadele edecek.

Türkiye'nin 3 Şampiyonluğu Var

Türk takımları bugüne kadar THY Avrupa Ligi’nde 3 kez şampiyonluk yaşadı. Fenerbahçe 2017’de, Anadolu Efes ise 2021 ve 2022’de kupayı kazandı.

İlk Hafta Maçları

THY Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları yarın başlıyor. Fenerbahçe Beko, 4 Ekim Cuma günü Olympiakos ile karşılaşacak. Aynı gün Anadolu Efes de Virtus Segafredo Bologna’ya konuk olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Celtic taraftarlarından işgalci İsrail'in saldırılarına tepki

Celtic taraftarlarından işgalci İsrail'in saldırılarına tepki