20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor TOFAŞ FIBA Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor

TOFAŞ FIBA Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor

Türk basketbolunun köklü kulüplerinden TOFAŞ, 2020-2021 sezonuyla birlikte FIBA Basketball Champions League’de (BCL) yer alacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOFAŞ FIBA Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor

Türk basketbolunun köklü kulüplerinden TOFAŞ, 2020-2021 sezonuyla birlikte FIBA Basketball Champions League’de (BCL) yer alacak.

2017-2018 Sezonundan bu yana aralıksız olarak 7Days Eurocup’ta mücadele veren ve kupadaki 3. yılında çeyrek finale kalma başarısı gösteren TOFAŞ Basketbol Takımı, bu başarısıyla 2020-2021 sezonunda da Eurocup’a direkt olarak katılım hakkı kazanmıştı. Euroleague ve Eurocup organizasyonlarına bu 3 yıllık süreçte göstermiş oldukları iş birliğinden dolayı teşekkür eden TOFAŞ, özel olarak davet edildiği FIBA Basketball Champions League ile anlaşmaya vardı.

Anlaşmayla ilgili Tofaş Spor Kulübü’nden yapılan açıklama şu şekilde;

“2017 yılından bu yana Eurocup’ta yer alan kulübümüz, üç yıllık bu süreçte önemli deneyimler yaşadı. Bugüne kadar göstermiş oldukları işbirliğinden dolayı Euroleague ve Eurocup organizasyonlarına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

FIBA organizasyonu olan Basketball Champions League’den aldığımız özel davetin kulüp stratejimiz ve gelecek planlamamız açısından daha uygun bir yol olduğunu, gelecek sezondan itibaren geçerli olmak üzere BCL’de yer alacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Basketball Champions League’in, Avrupa’da yükselen bir ivmesi olduğunu, ortaya koyduğu iş planı ve sportif kriterleriyle çok kısa sürede Avrupa basketbolunun liderliğine aday olabileceği düşünüyoruz.

Kupa Galipleri Kupası (Saporta Kupası), Koraç Kupası, FIBA Euroleague ve FIBA EuroChallenge olmak üzere daha önce birçok kez FIBA organizasyonlarında yer alan; kurulduğu günden bu yana spora ve gençlerin gelişimine odaklanarak sayısız başarıya imza atan kulübümüz, bu yeni rekabet ortamında da ülkemizi ve Bursa’yı gururla temsil etmeye devam edecektir.

Avrupa’nın üst düzey basketbol organizasyonlarından biri olan FIBA Basketball Champions League’deki mücadelelerimizde, tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istediğimizi belirtiyor, BİRLİKTE yeni zaferlere yürümek için sabırsızlanıyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Yeni normalin alternatif küresel üretim gücü Türkiye olacak'

'Yeni normalin alternatif küresel üretim gücü Türkiye olacak'