20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Younes Belhanda takımdan neden ayrıldığını açıkladı

Younes Belhanda takımdan neden ayrıldığını açıkladı

Younes Belhanda, Fas Milli Takımı'na 2,5 yıldır çağrılmamasıyla ilgili teknik direktör Vahid Halilhodzic'e sert tepki gösterdi. Vahid Halilhodzic ile arasında yaşananları anlatan Younes Belhanda'ya Bosnalı teknik adamdan cevap gecikmedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Younes Belhanda takımdan neden ayrıldığını açıkladı

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Adana Demirspor'un Faslı yıldızı Younes Belhanda'nın geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında yaptığı yorumlara tepki gösterdi.

BELHANDA'DAN HALİLHODZİC'E FİZYOTERAPİST TEPKİSİ

2019 yılından bu yana Fas Milli Takımı'nda yer almayan Belhanda, Halilhodzic ile yaşadığı tartışmanın detaylarını anlattı ve "2019 yılında Fas Milli Takımı'nda 20 yıldır görev yapan bir fizyoterapistin genç milli takımlara düşürüldüğünü öğrendim. Benim sorunum şu ki; başkaları için her zaman dikkatli olmak istiyorum. Ben de Vahid'i görmeye gittim ve ona fizyoterapistin bu şekilde gönderilmesinin yanlış olduğunu, 20 yıldır milli takımda olduğunu söyledim. Bu konuşmayı saygılı bir şekilde yaptığım için yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Bana kararını verdiğini ve onu yerini değiştirdiğini söyledi. Beni Fas Milli Takımı'ndaki yerimden eden de bu duruşum oldu." diye konuştu.

BELHANDA: HALILHODZIC ÇAĞIRSA DA GİTMEM

Star.com.tr'nin Fransız basınından derlediği habere göre; Belhanda, bundan sonra Halilhodzic kendisi arayıp çağırsa bile milli takıma gitmeyeceğini açıkça dile getirdi.

HALILHODZIC'TEN BELHANDA'YA CEVAP

Bosnalı teknik adam ise Belhanda'nın bu açıklamalarına tepkisiz kalmadı ve 31 yaşındaki futbolcunun tutumunu "iddialı" olarak nitelendirdi.

"BELHANDA FAZLA İDDİALI"

"Takımda kimin oynayacağını teknik direktör seçer, kiminle çalışacağına teknik direktör karar verir. Teknik direktörle kimin çalışacağına bir futbolcu karar vermek istiyorsa iddialıdır" ifadelerini kullanan Halilhodzic, fizyoterapisti neden görevinden aldığını ise "Bu bey 12 yıldır oradaydı. Geldiğimde kendi başıma kontrol ettim ve kendisiyle alakalı iyi yapmadığı bir şey duydum." sözleriyle açıkladı.

BELHANDA'YI ÇAĞIRMAMA NEDENİM FARKLI"

69 yaşındaki teknik adam, Belhanda'yı milli takıma çağırmama kararının ise tamamen farklı bir nedenden dolayı olduğunu söyledi ve "Teknik direktör olarak seçimlerimi yaptım ve ben daha rekabetçi, daha verimli oyuncular buldum. Takımda rekabet var." dedi.

2,5 YILDIR MİLLİ TAKIMA ÇAĞIRILMIYOR

Son olarak 5 Temmuz 2019'da oynanan Benin - Fas maçında milli takım forması giyen Younes Belhanda, yaklaşık 2,5 yıldır kadroya alınmıyor. Galatasaray'ın eski yıldızı, sezon başında transfer olduğu Adana Demirspor'da 10 maça çıkarken 1 gol attı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pahalı gelince Türkiye'den yardım istediler

Pahalı gelince Türkiye'den yardım istediler