Türkgün Gündem Trump’a iki FETÖ delili! Darbeden 2 gün önce...

Trump’a iki FETÖ delili! Darbeden 2 gün önce...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump’a FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in darbe girişimini yönettiğini belgeleyen iki delil sundu. Delillerden biri, sivil imam Hakan Çiçek’in telefonunun Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğinde aktif olduğunu belgeliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump’a FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in darbe girişimini yönettiğini belgeleyen iki delil sundu. Delillerden biri, sivil imam Hakan Çiçek’in telefonunun Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğinde aktif olduğunu belgeliyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve diğer teröristlerin Türkiye'ye iade edilmesi için Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ABD'de yoğun bir diplomasi yürütüyor. Pensilvanya'da bir çiftlikte yaşayan terör örgütü elebaşının iadesi için ABD'ye sunulan delillere yenileri eklendi. Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri zehirlemek için çaba gösteren FETÖ'cü hainlere ilişkin iki delil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Kasım'da Washington'da gerçekleştirilen ikili görüşme sırasında ABD Başkanı Trump'a iletildi.

 Lokasyon verileri takip edildi
Sabah'ın haberine göre, bu delillerden biri, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden sivil imam Hakan Çiçek'in telefon sinyal kaydı oldu. Sunulan delile göre, 251 vatandaşın şehit olduğu darbe girişiminden aylar önce ihanet hazırlıklarına başlayan Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek ABD'ye gitti. Çiçek'in cep telefonundan elde edilen lokasyon verileri adım adım takip edildi. Darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü'nden kaçarken yakalanan Çiçek'in telefonu arazi aramalarında bulunarak özel bir ekip tarafından incelendi. Çiçek'e ait ABD numaralı GSM hattının 7 Mart 2016'da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kaldığı Pensilvanya'daki çiftlik evinde aktive edildiği tespit edildi. Telefondan çıkan dijital izler, FETÖ elebaşının darbe girişimindeki rolünü kanıtlamak amacıyla ABD'li yetkililere sunuldu.

Darbeden iki gün önce
15 Temmuz kalkışmasının baş aktörlerinden olan ve örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten sivil imam Kemal Batmaz'ın telefonlarına ait HTS kayıtları da ABD'de sunulan delillerden oldu. Kayıtlarda Öksüz ve Batmaz'ın darbe girişiminden 2 gün önce İstanbul'da Atatürk Havalimanında bir arada olduğu bilgisine ulaşıldı. Teröristlerin darbe girişimi öncesi ABD'ye giriş çıkış yaptıkları da biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün 3. Sayfa Hırsızlıktan aranan şüpheli havalandırmadan kaçamayınca intihara kalkıştı

Hırsızlıktan aranan şüpheli havalandırmadan kaçamayınca intihara kalkıştı

Konya'da 15 yıl hapis cezası ile aranan Galip D., polis baskınını fark edince havalandırmadan kaçmaya çalıştı. Başarısız olunca pencereye çıkarak intihar girişiminde bulundu, fakat polis tarafından ikna edilerek gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Konya'da 15 yıl hapis cezası ile aranan Galip D., polis baskınını fark edince havalandırmadan kaçmaya çalıştı. Başarısız olunca pencereye çıkarak intihar girişiminde bulundu, fakat polis tarafından ikna edilerek gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KAYNAK: İHA

Konya’da hırsızlık suçundan 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan kişi, saklandığı apartmana kendini almaya gelen polis ekiplerini fark edince havalandırmadan kaçmak istedi. Buradan geçemeyince pencereye çıkarak intihar girişiminde bulunan şüpheli, polis ekiplerince ikna edilerek emniyete götürüldü.
 

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Malazgirt Mahallesi Afşin Sokak üzerinde bulunan 3 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık suçundan hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasından aranması olan Galip D.’nin sokak üzerindeki apartman dairesinde olduğunu belirledi. 

Adrese baskın yapan ekipleri fark eden Galip D., binanın havalandırmasından kaçmak istedi. Buradan geçemeyen Galip D., daha sonra teslim olmamak için pencereye çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polis ekiplerince ikna edilen Galip D. daha sonra teslim oldu. Gözaltına alınan Galip D. işlemleri için emniyete götürüldü.
Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *